Kakva drama! Nizozemci od Litve izgubili tek nakon dva produžetka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.09.18. | 21:10

Sve se dobro rasplelo za Hrvatsku.

Kakva drama u Vilniusu. Litva je Nizozemsku pobijedila tek nakon dva produžetka (95:93) i tako osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini. Litva nije odigrala toliko dobro kao protiv Hrvatske u Osijeku, a Nizozemska je koristila sve što im se pružilo. Discipliniranom igrom na obje strane parketa držali su utakmicu u egalu, a zahvaljujući velikim greškama igrača Litve u zadnjoj minuti utakmice, nesportske pogreške Adasa Juskevičiusa i izgubljenoj lopti Mindaugasa Kuzminskasa izborili produžetak.

U njemu je igralo 'koš za koš', a Yannick Franke je 10 sekundi prije kraja postigao polaganje za 84:84 i drugi produžetak. Tamo opet velika drama, a s dvije trice je utakmicu riješio Mantas Kalnietis, a posebno je impresivna bila ona 5 sekundi prije kraja utakmice.

Kalnietis je bio i najefikasniji igrač Litve s 21 poenom uz 5 asistencija i 4 skoka. Eimantas Bendzius je dodao 14 poena i 3 skoka, isto kao i Lukas Lekavičius, a dvoznamenkasti su bili i Adas Juskevičius (11p, 5s) te Mindaugas Kuzinskas (10p, 5s). U redovima Nizozemske najbolji je bio Charlon Kloof s 19 poena i 5 skokova. Thomas Van der Mars je dodao 16 poena i 4 skoka, a dvoznamenkasti su bili i Shane Hammink (13p, 4s), Yannick Franke (11p, 6a, 3s) i Jito Kok (10p, 9s).

Talijani su se dugo mučili protiv Mađarske. Odlično su krenuli u utakmicu, brzo poveli 10-ak razlike pa se činilo da će bez problema upisati šestu pobjedu u kvalifikacijama. No, u trećoj četvrtini Italija je potpuno stala, Mađarska taj dio igre dobila rezultatom 23:13 te došla do vodstva 51:50. Posljednjih 10 minuta bilo je prilično neizvjesno, ali Talijani su ipak došli do pobjede kojom su sebe doveli nadomak SP-a u Kini, a Hrvatskoj omogućili da se situacija u našoj skupini dodatno ne zakomplicira. Konačni rezultat bio je 69:63 za Italiju.

Luigi Datome je s 18 poena i 7 skokova bio najbolji igrač Litve, a dvoznamenkasti su bili i Nocolo Melli (11p, 3a) i Paul Biligha (11p, 3s). Kod Mađarske najefikasniji i jedini dvoznamenkasti je bio David Vojvoda s 25 poena i 3 skoka.

Dramatično je bilo i u utakmici između Španjolske i Latvije u grupi I. Pobijedili su Španjolci rezultatom 85:82 uz 18 poena, 4 asistencije i 3 skoka Joaquina Coloma, 15 poena i 11 skokova Pierrea Oriole te 14 poena i 4 skoka Javiera Beirana. Kod Latvije najbolji Janis Strelnieks (20p, 5s, 3a) i Janis Timma (20p, 7s, 3a), a dvoznamenkast je bio i Martins Meiers (16p, 7s).

(Foto: Fiba.com)


Tagovi

kvalifikacije za SP u košarci

Ostale Vijesti