Kako će Indiana bez Oladipa? Bogdanović mora vratiti formu ako Pacersi ne misle potonuti

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.01.19. | 18:17

Pacersi su ostali bez svojeg najboljeg igrača.

Indiana je doživjela ogroman udarac u sinoćnjoj utakmici protiv Toronta. Pacersi su pobijedili, ali i ostali bez svojeg najboljeg igrača. Victor Oladipo je ozlijedio koljeno, a iako službena dijagnoza još nije stigla, vrlo je moguće da bi Indiana bez Oladipa mogla ostati do kraja sezone.

Veliki je to udarac za Indianu koja je trenutno 3. momčad Istoka s omjerom 32-15. Doigravanje im i bez Oladipa ne može pomoći, ali u njemu se teško mogu nadati nekom većem rezultatu. No, u redovima Pacersa se ipak nadaju da to nije tako pouzdajući se u raniju Oladipovu ozljedu ove sezone. On je već propustio 11 utakmica, a bez njega je Indiana ostvarila omjer 7-4.

Činjenica je da su se bez Oladipa ostali igrači Indiane dodatno razigrali. Njih šest je imalo dvoznamenkast broj poena, a Darren Collison je bio jako blizu s 9,7 poena po utakmici. Najviše je, zanimljivo, ubacivao Bojan Bogdanović. On je u ovih 11 utakmica imao 19,4 poena po utakmici uz sjajan šut od 53,1% te 44,9% za tricu. Samim time ispada da se od 'Baba' sada očekuje puno, ali treba uzeti u obzir da je Bogdanović u padu forme – u siječnju ima 14,9 poena po utakmici uz 43% šuta te 35,7% za tricu. Primjerice, u prosincu je bio na 17,3 poena uz 48,1% šuta te 37% za tricu.

Osim Bogdanovića, Indiana će sada puno očekivati od ostalih startera (Myles Turner, Thaddeus Young, Darren Collison) te Domantasa Sabonisa i Tyrekea Evansa s klupe, a pravi 'x-factor' bi trebao biti Doug McDermott. On je bez Oladipa bio na prosjeku od 10,5 poena dok je u cijeloj sezoni na 6,7 poena. No, bez obzira na potencijalno dobre igre svih nabrojenih, bez Oladipa Indiani slijede teški dani…

(Foto: Reuters)


Tagovi

Bojan BogdanovićVictor Oladipo

Ostale Vijesti