Jordan otkrio tko je najbolji Europljanin u povijesti

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 25.01.20. | 15:53

Najveći ikad dao je svoj sud.

Ako nije najbolji košarkaš u povijesti, onda definitivno spada u najuži krug takvih. Michael Jordan legenda je NBA lige i prvi pravi globalni superstar koji je osvojio šest naslova prvaka najjače lige na svijetu, uz to uzevši i svih šest titula MVP-a finala. Defanzivni 'monstrum' i ofenzivni gigant, Jordan je žario i palio devedesetima u dresu Chicago Bullsa, gdje je igrao i Tonijem Kukočem.

Na utakmici njegovih Charlotte Hornetsa protiv Milwaukeeja, koja se igrala u Parizu, francuski novinari pitali su ga tko je najbolji europski košarkaš svih vremena.

„Toni Kukoč je broj jedan, svi znamo zašto. Što se tiče Dražena i Dirka, sigurno su ostavili dubok trag. Da bih odgovorio na to pitanje, trebalo bi mi mnogo više vremena od jedne press konferencije. Morao bih pročešljati cijeli popis velikih NBA igrača. To je jako puno posla“, otkrio je 'Air Jordan'.

Prokomentirao je i usporedbe s LeBronom Jamesom.

„Igrali smo u drugom vremenu. Nevjerojatan je, jedan od najboljih na svijetu, ako ne i najbolji. Prirodno je uspoređivati igrače iz različitih era i to će se i dalje događati. Osobno, veliki sam LeBronov fan, obožavam ga gledati. Kada se radi o usporedbama, uzimam to sa dozom rezerve, to je na kraju ipak samo računica“, dodao je Jordan.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Toni KukočMichael Jordan

Ostale Vijesti