Jokić odveo Denver u polufinale, aktualni prvaci u velikim problemima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.09.20. | 08:45

Završila je serija između Nuggetsa i Jazza.

U sedmoj utakmici prvog kruga Zapada, Denver je sa 80:78 pobijedio Utah i time se plasirao u polufinale doigravanja. Bila je to, konačno, jedna prava playoff utakmica, s obranama na kakve smo i navikli u ovoj fazi sezone, gdje se krvari i rudari za svaki poen. 

Nikola Jokić presudio je odlučujućim košem 28 sekundi prije kraja, kada je i teške pozicije nadmudrio Rudyja Goberta. Potom na drugoj strani griješi Mitchell, u kontri potom Craig brzopleto ide na polaganje umjesto da troši vrijeme i ide na iznuđivanje slobodnih bacanja. Ta je glupost pružila Utahu još jednu šansu, Mike Conley je sa zvukom sirene gađao tricu iz dobre pozicije, ali je iscurila iz obruča za veliko slavlje Jokića i društva. 

Fantastični Srbin u sedmoj je utakmici preuzeo ključeve momčadi koju je zadnjih nekoliko dvoboja vodio Jamal Murray. Jokić je zabio 30 od 80 poena svoje momčadi, uzeo 14 skokova i podijelio četiri asista. Jedini je u svojoj momčadi šutirao više od 50 posto iz igre i u ključnim je trenucima pokazao zašto je prva zvijezda momčadi. 

Kod poraženih Jazzera, Mitchell je postigao 22 poena uz devet skokova, Gobert je bio na 19 poena i 18 uhvaćenih lopti, dok je tragičar Conley za 40 minuta zabio 8 poena uz očajnih 2/13 iz igre. Puno premalo od najplaćenijeg igrača kluba, koji je ove sezone zaradio 32,5 milijuna dolara. 

U drugom noćašnjem susretu, Boston je stigao do velikih 2:0 u seriji protiv Toronta. Aktualni prvaci pružili su daleko bolju partiju od prvog dvoboja u kojem su statirali. U posljednju su četvrtinu ušli s prednosti od osam poena, no vrlo brzo su je prosuli i sa 78:70 stigli do minusa od 87:95. Kod 100:99 vodstva Celticsa, Kemba Walker pogađa tešku dvojku za +3, da bi u posljednjem napadu VanVleet promašio tricu za produžetke. 

Briljirao je Jayson Tatum s 34 poena, Smart je dodao 19, Walker 17, a Brown poen manje. Kod Raptorsa OG Anunoby najefikasniji s 20 poena. 

(foto: USA TODAY Sports)


Tagovi

Nikola JokićNBA

Ostale Vijesti