Jokić dobiva ključno pojačanje u borbi za naslov, evo koga nude u zamjenu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.12.19. | 21:25

Zahuktava se zimska tržnica.

Denver Nuggetsi nakon prilično dobre prošle, imaju još jednu veoma dobru sezonu. Barem za sada.

Trenutno su na omjeru 21-9, čime su na drugom mjestu Zapadne konferencije, te se s pravom od njih opet mogu očekivati velike stvari. No njihov stil igre, kao i karakteristike kao momčadi, nešto su drukčije.

Više pažnje usmjeravaju na obranu, o čemu govori i statistika. Jedna su od momčadi koje najmanje primaju koševa po utakmici. Iako je to rezultiralo opadanjem nekih brojki, prije svega napadačkih, trener Mike Malone svjestan je da je obrana ta koja osvaja naslove.

Nikola Jokić je jedan od onih čija se statistika malo ''ispuhala'', ali dok fantastični Vojvođanin i dalje dokazuje kako je majstor i vlasnik rijetko viđenog košarkaškog IQ-a, sam je dao do znanja da mu osobne brojke ništa ne znače dok god Nuggetsi pobjeđuju.

U nastojanju da gledaju unaprijed, žele se oboružati još jednim pouzdanim, iskusnim imenom, po mogućnosti barem rubnim All-Star igračem. Kako javlja Shams Charania, konkretan cilj im je dovest Jruea Holidaya, jednog od najtraženijih igrača ove zime.

Radi se o jako dobrom strijelcu, ali i elitnom obrambenom igraču, pojedincu koji bi svaki sastav u doigravanju znatno učinio jačim. Osim Denvera, zainteresiran je i Miami Heat, ali klub iz glavnog grada Colorada je, između ostalih, spreman na tržište lansirati Malika Beasleya i Juancha Hernangomeza.

Kako javlja Charania, niti jedan od igrača osim Jokića i Michaela Portera jr-.a nije u potpunosti zaštićen od trejda, a to se odnosi i na Jamala Murraya, Garryja Harrisa, Paula Milsapa, Jeremyja Granta i ostale.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Jrue Holiday wants to win and ‘cares most’ about being in a winning situation, per <a href="https://twitter.com/ShamsCharania?ref_src=twsrc%5Etfw">@ShamsCharania</a> <br><br>“Holiday could become the target of trade talks throughout the NBA, with teams such as Denver and Miami believed to be possible destinations.”</p>&mdash; NBA Central (@TheNBACentral) <a href="https://twitter.com/TheNBACentral/status/1210623143594864641?ref_src=twsrc%5Etfw">December 27, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Denver NuggetsMiami HeatNikola JokićNBA tradeoviJrue HolidayMalik BeasleyJuancho HernangomezGary HarrisMichael PorterJamal MurrayPaul Millsap

Ostale Vijesti