EXPA/ laPresse/ Claudio Grassi/EXPA
EXPA/ laPresse/ Claudio Grassi/EXPA

Izbornik Mulaomerović : "Mavra je energijom dignuo sve ostale, a Šariću je trebala ovakva utakmica"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 17:13

"Matković? Ne bi trebalo biti ništa strašno, rekao mi je da će biti OK"

Bez obzira na manjak kvalitete u redovima Velike Britanije mnogi su strahovali uoči te utakmice. Tijesan poraz od Grka, malo vremena za odmor i svi sastojci za onaj dobro poznati debakl su bili tu. No, na sreću, nije se tako odigralo. Hrvatska je u drugom dijelu susreta zaigrala puno opuštenije i pametnije i na koncu zabilježila uvjerljivu pobjedu. Svjestan je značaj ovog slavlja i izbornik Mulaomerović.

Sve utakmice su teške na turniru i u prvom poluvremenu nismo bili loši, ali nervoza je u ovakvim utakmicama koje se moraju dobiti. Pogotovo nakon poraza nakon kojeg nije prošlo niti 24 sata, drago mi je da su dečki bili jako motivirani i da su nakon Grka pokazali karakter. Imali smo malo vremena za odmor i nitko nije tražio poštedu. Svjesno smo važnosti utakmice i u drugom smo dijelu napravili dobar posao. Mavra je ušao i dao dodatnu energiju, Gnjidić je isto dao dosta toga. Dosta smo rotirali i možemo biti zadovoljni”, istaknuo je izbornik.

Osvrnuo se i na atmosferu u redovima svoje reprezentacije nakon prvog dijela u kojemu je bilo nekoliko očajnih sudačkih odluka.

„Nezgodni su Britanci, atletični. Što se suđenja tiče, ne želim komentirati, ali rekao sam dečkima da se ne obaziru na to. Rekao sam im na poluvremenu da mi to ne možemo mijenjati i da moramo igrati svoju košarku. Motivaciju koju su imali nakon poluvremena je pohvalna. Ako krenemo kukati svi odjednom, gubimo fokus onoga što trebamo raditi. Kada smo ispoštovali defenzivni dio, onda smo krenuli biti dobri. Zubac i Matković su bili jako dobri i kasnije se vidjela kvaliteta. Igrači s klupe su unijeli dodatnu energiju koja će nam trebati u nastavku turnira”.

Izbornik je i izdvojio Mavru i Gnjidića čiji će doprinos biti itekako potreban u nastavku.

„Mavra je energijom i defenzivnim pristupom dignuo ostale igrače, Gnjidić u prvom ulazu jako dobar. S te strane je to veliki dobitak. Nadamo se samo da s Matkovićem nije ništa loše. Rekao mi je da će biti okej”.

I Šarić je bio sjajan protiv Britanaca.

"Dariju je bila potrebna ovakva utakmica kako bi dobio samopouzdanje nakon što dugo nije igrao. Kada počne pogađati šutove izvana, tada može i kreirati s te pozicije te biti onakav Dario kakvoga znamo".

Mula je podvukao i kako je ova pobjeda dobar zalog za ono što slijedi.

„Znači nam dosta uoči Estonije. Sve su to zahtjevne reprezentacije, Finska dobije Poljsku 30 razlike, Poljska Češku dan ranije. U ovakvom natjecanju dan za dan gdje imaš malo vremena za rekuperaciju to je jako teško. Ali i to određuje karakter. Atmosfera i motiv u momčadi se mora uvijek pronaći. Volim ove dečke, drago mi je da sam im trener i oni znaju na koji način ja s njima proživljavam sve”.


Tagovi

EurobasketEuroBasket 2022Damir Mulaomerović

Ostale Vijesti