Dennis Schneidler/USA TODAY Sports
Dennis Schneidler/USA TODAY Sports

Izabran je prije Embiida, Jokića i LaVinea na NBA draftu, a sad je dobio otkaz u Bostonu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 08:56

Nekadašnji drugi pick mogao bi put Europe.

Dva dana prije početka nove sezone, čelnici Boston Celticsa su sa Jabarijem Parkerom bili prisiljeni odraditi nimalo ugodan razgovor. Naime, nekadašnji drugi izbor na NBA draftu 2014. godine dobio je otkaz u jednoj od najvećih košarkaških franšiza te je sad u statusu slobodnog igrača.

Jabari je jednu godinu proveo na kultnom sveučilištu Duke nakon čega je preselio u NBA ligu. Ispred njega je na draftu biran samo Andrew Wiggins, dok je na trećem mjestu ostao jedan od ponajboljih igrača današnjice Joel Embiid. U istoj draft klasi su još Aaron Gordon, Marcus Smart, Dario Šarić, Zach LaVine, Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić koji je iste godine bio izabran kao 11. izbor druge runde.

Prve tri sezone Jabrari je igrao i više nego dobro u dresu Milwaukee Bucksa, a naročito je bio dobar u trećoj sezoni kad je u prosjeku imao 20.1 poen, 6.2 skokova, 2.8 asistencija i 1 ukradenu loptu po utakmici. Nakon toga doživio je jedno od najtežih sportskih ozljeda, pucanje križnih ligamenata na koljenu pa je tako u četvrtoj sezoni u Bucksima skupio svega 31 nastup.

U ljeto 2018. godine postao je nezaštićen slobodan igrač te je sa Chicago Bullsima, klubom iz rodnog mu grada, potpisao dvogodišnju ugovor težak 40 milijuna dolara, ali tu kreće njegovo 'seljakanje'. Nakon pola godine odlazi u Washington, a prije dolaska u Boston bio je još član Atlante i Sacramenta. U dresu Hawksa bio je veoma dobar, u prosjeku imao 15 poena i 6 skokova po utakmici, ali su ga oni u konačnici trejdali u Sacramento koji ga je otpustio nakon mjesec i pol dana.

U samom finišu prošle sezone Parker je stigao u Boston gdje je skupio 10 nastupa, ali sad je svega dva dana prije početka sezone dobio otkaz. Iako zasad ništa nije potvrđeno, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Parker karijeru nastavi u Euroligi zbog manjeg broja utakmica i veće pauze između istih, što je za njega u ovom trenutku iznimno važno.



Tagovi

Jabari ParkerBoston CelticsNBA

Ostale Vijesti