Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

Imamo prvog četvrtfinalista u NBA-ligi, Bogdanović odigrao jednu od najlošijih utakmica karijere (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.04.22. | 07:26

Celticsi pomeli Duranta i društvo, 'kamerunski dvoboj' pripao Siakamu

Sinoć su u NBA ligi odigrane tri utakmice nakon kojih smo dobili prvog putnika u četvrtfinale. Boston Celticsi slavili su i u četvrtoj utakmici protiv Brookyln Netsa i tako stigli do 'metle' i prolaza u iduću fazu natjecanja. Jayson Taum ponovno je bio najbolji Kelt, zabio je 29 uz 5 asista i 3 skoka, a bek-šuter imao je pomoć u Jaylenu Brownu (22p, 8s, 3a) i Marcusu Smartu (20p, 11a, 5s). Na suprotnoj strani Kevin Durant odigrao je impresivnu partiju zabio je 39 uz 9 asista i 7 skokova, imao je podršku i u Sethu Curryju (23p, 4s, 2a) i Kyrieu Irvingu (20p, 5s, 5a), ali nisu mogli protiv moćnih Celticsa kojima se vratilo to što nisu kalkulirali u zadnjem kolu prvog dijela sezone kako bi izbjegli 'matchup' s opasnim Netsima. Boston je na kraju slavio s 4-0 u seriji. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Bojan Bogdanović sinoć je doigrao jednu od najlošijih utakmica karijere. Iz igre je šutirao 0-9, a ukupno je zabio 2 poena iz slobodnih bacanja. Uz to je zabilježio po jednu asistenciju i oduzetu loptu, a dvije je izgubio. Očajnu predstavu upisao je i Donovan Mitchell koji je zabio 9 uz 2 skoka i asistenciju. Dallas Mavericksi totalno su neutralizirali dva najbolja strijelca Ute i na kraju stigli do zaslužene 102:77 pobjede i poveli 3-2 u seriji. Maverickse je do treće pobjede vodio Luka Dončić koji je zabio 33 uz 13 skokova i pet asistencija, a odličan je bio i Jalen Brunson s 24 poena, 5 skokova i 4 asista.

Nakon što je Philadelphia povela s 3-0 u seriji, činilo se da će Sixersi lagano do idućeg kruga. No, Toronto je slavio jednom, a sinoć i drugi put i potpuno zakomplicirao situaciju. Raptorsi su jučer igrali sjajno i u Wells Farfo Centru u Philadelphiji slavili sa 103:88 iako su igrali bez Freda VanVleeta. U duelu dva Kamerunca bolji je bio Pascal Siakam koji je zabio 23 uz 10 skokova i sedam asistencija, dok je na suprotnoj strani Joel Embiid zabio 20 poena uz 11 skokova i četiri asista. Obje momčadi imale su još četiri dvocifrena igrača. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

NBA doigravanje, 25. travnja

Brookly Nets - Boston Celtics 112:116

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 88:103

Dallas Mavericks - Utah Jazz 102:77


Tagovi

NBAToronto RaptorsPascal SiakamPhiladelphia 76ersJoel EmbiidBoston CelticsJayson TatumBrooklyn NetsKevin DurantDennis IrwinDallas MavericksLuka DončićUtah JazzBojan BogdanovićDonovan Mitchell

Ostale Vijesti