I to je moguće - odbio Golden State da bi potpisao za Cleveland

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.12.18. | 22:17

Nevjerojatna priča.

 

Zanimljiv igrač je Patrick McCaw. Ovaj 23-godišnji košarkaš nije mogao poželjeti bolji početak karijere s obzirom da je pao u drugu rundu drafta 2016. godine. Naime, 38. pickom su ga uzeli Golden State Warriorsi što je automatski značilo da je u prve dvije godine svoje karijere McCaw osvojio i dva naslova NBA prvaka. Naravno da nije bio jedan od važnijih igrača Golden Statea, ali je startao u čak 30 utakmica u dvije sezone te pokazao da može dobro popuniti rupe nastale zbog ozljede velikana. Warriorsi su računali na njega kao na jednog od mladih igrača koji se dobro uklapa u njihovu igru.

A onda se dogodio neočekivani obrat. Kao pick druge runde, McCaw je imao garantirani ugovor na dvije sezone, a ovog ljeta je odlučio odbiti Warriorse. Doduše, nije imao drugih ponuda, ali nije prihvatio ni onu koju su mu davali u Golden Statea, a koja je vrijedila 1,71 milijuna dolara. Zbog činjenica da je ta ponuda bila aktualna do listopada, to je značilo da McCaw u sezonu ulazi bez kluba što ga očigledno nije pogodilo pa ove sezone još nije zaigrao.

To bi se uskoro moglo promijeniti. Američki mediji javljaju kako je McCaw pristao na ponudu Cleveland Cavaliersa po kojoj bi do ljeta 2020. godine zaradio 6 milijuna dolara. Cavsi su na putu u rebuilding i igrač McCawovog kalibra će im dobro doći, ali Warriorsi ipak imaju posljednju riječ. Naime, oni imaju mogućnost matchirati ponudu pa bi McCaw morao ostati njihov igrač. Tih 6 milijuna dolara ne izgleda puno, posebno kada se zna da je Golden Stateu potreban svaki igrač u rotaciji na vansjkim pozicijama, ali problem je što su Warriorsi 'debelo' iznad zone plaćanja poreza pa bi se tih 6 milijuna pretvorilo u višestruko veći iznos. Gledajući stvari iz te perspektive, McCaw će u 2019. ući kao igrač Warriorsa.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Patrick McCaw

Ostale Vijesti