Hrvatska pokleknula u Vilniusu i ostala na -17

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.12.18. | 20:22

Svjetsko prvenstvo u Kini sve je dalje.

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je novi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kini sljedeće godine. Na teškom gostovanju u Vilniusu, reprezentacija Litve upisala je pobjedu rezultatom 79-62.

Od samog starta bilo je jasno kako će izabranici Dražena Anzulovića biti u podređenom položaju u večerašnjoj utakmici. Na krilima vrlo raspoloženog Renaldasa Seibutisa, Litva je povela sa 6-0. Nakon što se Hrvatska vratila, prvenstveno preko Mire Bilana, na 6-6, domaćini ponovno ulaze u seriju 7-0, da bi prvu četvrtinu završili sa +15.

Hrvatska je polako počela topiti litavsku prednost, da bi dobrom dionicom Jakova Mustapića koji sa 4 poena i asistencijom Bilanu dovodi Hrvatsku na zaostatak 43-39 za kraj prvog poluvremena.

Drugi dio smo započeli poenima istog tandema te smo za kratko dobili nadu kako bi Hrvatska mogla ovdje pomrsiti planove Litvi, ali tada kreće potpuni raspad. Polako, ali sigurno, domaćini preko Butkevičiusa i Gidržiunasa iskorištavaju sve greške hrvatske obrane. Greška Junakovića krajem treće četvrtine kada je poklonio tricu Girdžiunasu savršeno opisuje večerašnje izdanje hrvatske selekcije.

Litavci su napravili seriju 11-0 i u posljednju četvrtinu ušli su sa ogromnih 18 poena prednosti. Hrvatska je u tom periodu izgubila 13 lopti, a imala je katastrofalan učinak ubačenih trica – 2 od 20 pokušaja.

U zadnjoj dionici reprezentacija Litve mirno je držala 'odstajanje', točnije rečeno, povećala je svoju prednost da bi u konačnici utakmicu završila rezultatom 79-62.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Miro Bilan sa 12 poena, Tomislav Zubčič je ubacio 11 poena (šut za tri 2/7) uhvativši pritom 5 skokova, a Jakov Mustapić je ubacio 10 poena uz 6 skokova i 3 asistencije.

Kod Litve, Seibutis je bio najefikasniji sa 15 poena uz 5 skokova, dok je Martynas Echoda ubacio 12 poena uz 10 skokova.

Ukoliko Poljska večeras pobijedi Italiju, izabranici Dražena Anzulovića moraju upisati dvije pobjede u preostala dva susreta u veljači, dok Poljaci moraju obje izgubiti. S tim da Hrvatska mora slaviti u međusobnom ogledu s Poljskom preko 6 poena razlike.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr">.<a href="https://twitter.com/MKalnietis9?ref_src=twsrc%5Etfw">@MKalnietis9</a><a href="https://twitter.com/hashtag/FIBAWC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#FIBAWC</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/ThisIsMyHouse?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ThisIsMyHouse</a><a href="https://twitter.com/musukrepsinis?ref_src=twsrc%5Etfw">@musukrepsinis</a><br><br><a href="https://t.co/yB4gFvW05u">https://t.co/yB4gFvW05u</a> <br><a href="https://t.co/6BBBf6oObD">https://t.co/6BBBf6oObD</a> <br><a href="https://t.co/pBU9D7bidS">https://t.co/pBU9D7bidS</a> <a href="https://t.co/5I5H8MTchT">pic.twitter.com/5I5H8MTchT</a></p>&mdash; Basketball World Cup (@FIBAWC) <a href="https://twitter.com/FIBAWC/status/1069293192862818306?ref_src=twsrc%5Etfw">December 2, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: fiba.com)


Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u košarcilitavska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti