Houston nevjerojatnom greškom uprave ostao bez još jednog startera

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.01.19. | 12:32

S kime će sada igrati James Harden?

Houston Rocketsi ove sezone imaju velikih problema sa slaganjem rostera. Nakon što ovog ljeta nisu uspjeli dovesti niti jedno pojačanje, a pri tome su ostali bez Trevora Arize, počele su se nizati nepredviđene okolnosti.

Sve je krenulo s Carmelom Anthonyjem kojeg su Rocketsi 'pokupili' nakon što ga je Oklahoma poslala u tradeu u Atlantu, a Hawksi ga otpustili. Ubrzo su shvatili da im Melo ne može pomoći pa su ga otpustili, a kasnije su slijedili veliki problemi s ozljedama. Nikako Houston ne uspijeva okupiti cijelu momčad na okupu, a sada su problemi došli do vrhunca. Izvan stroja su tri od četiri najbolja igrača momčadi – Chris Paul, Clint Capela i Eric Gordon.

Da nevolja bude veća pobrinuo se Danuel House. Ovaj 25-godišnjak nije izabran na draftu 2016., a nakon što je u prve dvije sezone sreću tražio u Washingtonu i Phoenixu našao je ove sezone u Houstonu. House je ove sezone odigrao 25 utakmica za Rocketse, a ima prosjek od 9 poena i 3,6 skoka po utakmici. No, puno je važniji dojam od učinka – House je postao pouzdana 3&D opcija, odnosno igrač koji će igrati angažiranu obranu i zabiti otvorenu tricu, pa je samim time osigurao i mjesto u petorci Houstona gdje je odigrao 12 posljednjih utakmica.

Ali neće više.

Naime, House je trenutno na two-way ugovoru između Houstona i njihove G-liga podružnice Rio Grande Valley Vipers, a igrači s ovakvim ugovorima imaju dozvoljen određeni broj dana koje mogu provesti s NBA momčadi. Kada ispune taj limit klubovi im moraju dati 'pravi' ugovor ili ih poslati u razvojnu ligu te prestati koristiti njihove usluge.

House je došao do tog limita, Houston mu je ponudio novi ugovor, ali on ga je odbio.

„Prvo su nam ponudili trogodišnji minimalni negarantirani ugovor, a nakon toga garantirani ugovor za isto razdoblje s istom plaćom. Odbili smo obje ponude“, rekao je Houseov menadžer Raymond Brothers.

Tako će se House priključiti Rio Grande Valley Vipersu, a Houston će ostati bez važnog igrača u teškom razdoblju za njih. No, nije moralo biti tako. House je na početku sezone potpisao 'obični' minimalni ugovor s Houstonom da bi početkom prosinca Rocketsi taj ugovor razvrgnuli kako bi mogli garantirati ugovor još jednom igraču s bivšim two-way ugovorom, Garyjem Clarkom. Housesu su odmah poslije dali da potpiše two-way ugovor, a sada su ostali bez njega dok je Clark prilično beznačajan za igru Houstona.

Doduše, mogli su u upravi Rocketsa svojem starteru ponuditi i nešto veći iznos ili nešto manje trajanje ugovora, ali nisu. Sada su ostali bez njega, a pravo je pitanje s kime će James Harden sada igrati?

(Foto: Reuters)


Tagovi

Danuel House

Ostale Vijesti