Hoće li Budućnost morati odustati od Eurolige?

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.04.18. | 13:31

S 3:1 su pobijedili Crvenu zvezdu u finalu ABA lige.

Budućnost je jučer zasluženo došla do naslova prvaka regionalne lige. Prvi je to put da je crnogorski prvak osvojio ABA ligu, a osim naslova najbolje regionalne košarkaške momčadi, jučerašnja pobjeda Budućnosti je donijela i vrjedniju nagradu – nastup u Euroligi sljedeće godine. No, oko toga još uvijek postoje upitnici.

Naime, Budućnost trenutno ne ispunjava neke od euroligaških uvjeta, a prije svega je tu pitanje kapaciteta dvorane. Morača prima 4.000 gledatelja, a propisani minimum za Euroligu je 5.000. Zbog toga se i prije jučerašnje utakmice pisalo o tome da Budućnost neće u Euroligu već će to mjesto umjesto nje dobiti Crvena zvazda. Iz Podgorice takvo što opovrgavaju:

„Večeras ćemo slaviti, ali već sutra ćemo se početi boriti i pripremati za Euroligu. Meni vjerojatno predstoji put u Barcelonu kako bih potvrdio nastup u Euroligi. Podrudit ćemo se da stvorimo pravi budžet za sljedeću sezonu, kako bi parirali najvećim momčadima u Europi. Podgorice, sretno ti to što si ušla među najbolje košarkaške centre Europe“, rekao je jučer nakon utakmice predsjednik Budućnosti Dragan Bokan.

Kako će Budućnost dobiti dodatnih 1.000 mjesta u dvorani ostaje za vidjeti. Dojam je da su u Podgorici sigurni da s time neće biti problema.

(Foto: ABA liga)


Ostale Vijesti