Jason Getz/USA Today Sports
Jason Getz/USA Today Sports

Hawksima nije pomogao niti povratak Younga - Bucksi u velikom finalu unatoč Giannisovoj ozljedi

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 04.07.21. | 07:55

Veliko finale počinje u srijedu rano ujutro po hrvatskom vremenu.

Milwaukee Bucksi igrat će veliko finale NBA lige protiv Phoenix Sunsa. Unatoč drugoj propuštenoj utakmici Giannisa Antetokounmpa zbog ozljede, Bucksi su i ovaj put svladali Atlantu Hawske (118:107) kojima se, pak, na teren vratio superstar Trae Young.

Young je na domaćem parketu zabio 14 poena uz devet asistencija i četiri skoka, međutim, imao je prilično loš šut, pogodio je tek četiri od 17 ubačaja. Buckse je pak s druge strane predvodio Khirs Middleton s 32 poena, sedam asistencija i četiri skoka, a odličan je bio i Jrue Holiday s 27 poena te po devet skokova i asistencija.

Bucksi su utakmicu prelomili u trećoj četvrtini nakon koje su imali prednost od 18 poena razlike. U posljednjoj dionici Hawksi su se pokušali vratiti no više od konačnih -11 nije išlo.

Bucksima će ovo biti treće veliko finale u povijesti. U prvom (1971.) osvojili su i jednini naslov. Tada su Bucksi na krilima dva ponajbolja košarkaša svih vremena Kareema Abdul-Jabbara i Oscara Roberstona, metlom porazili Baltimore Bulletse.

U drugom, tri godine kasnije, John Havlicek, Dave Cowens i Jo Jo White vodili su Boston Celticse do 4-3 pobjede.


Tagovi

Milwaukee BucksAtlanta HawksGiannis AntetokounmpoKhris MiddletonJrue HolidayTrae YoungNBA

Ostale Vijesti