Green: „Sjašite s mog inboxa“

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 28.05.19. | 16:09

Snajperist Raptorsa ne voli kad mu napozvani ljudi pametuju.

Jedan od igrača koji trenutno ne daju najviše koliko mogu je Danny Green. Njegov učinak u onome u čemu je prepoznat kao jedan od najboljih u ligi zadnjih godina, šut za tri (pogotovo iz spot-up situacija), nije na razini koju smo od njega navikli.

Kako sam svjedoči, reakcije sa svih strana nisu izostale. Na terenu, na ulici, putem poruka.

„Na koga god naletim, ista priča, 'Samo nastavi šutirati'… Vjerujte mi ljudi, nastavit ću šutirati. Ali ne razmišljam o tome. Ili barem pokušavam ne razmišljati, ali vi mi u tome ne pomažete.“, izjavio je Green u ponedjeljak na treningu Raptorsa.

„Niste mi rekli ništa novo. Prestanite invaziju na moj inbox.“

 

 

Od početka drugog kruga playoffa, Green ima mršavih 29% za tricu, što je za njegove pojmove debelo ispod prosječno. Raptorsi nasušno trebaju šut izvana kako bi rastegli obranu Warriorsa, a napose onog protivničkog Greena, Draymonda, koji je doktorirao obrambene rotacije i procjene – kada šutere ostaviti same i pomagati bliže reketu ili na nekom opasnije šuteru, a kada obratno.

Bivši igrač ljubljanske Olimpije poznat je kao odličan tricaš, te na osnovu 100 utakmica doigravanja prije ovog je po postotku šuta za tri bio bolji čak i od jednog Curryja.

Na grafici se može usporediti postotak šuta za tri po pozicijama u regularnoj sezoni u odnosu na doigravanje. Očekujemo da se Danny vrati u finalu sa svojim najjačim oružjem.

(foto: Reuters, SPORTSNET)

 


Tagovi

Draymond GreenNBA doigravanjeToronto RaptorsDanny Green

Ostale Vijesti