Rick Osentoski-USA TODAY Sports
Rick Osentoski-USA TODAY Sports

Gotova sezona za Bojana Bogdanovića!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.03.23. | 21:57

Najbolji hrvatski košarkaš ima problema s Ahilovom tetivom, trenutno je van pogona, a budući da nema smisla forsirati njegov povratak, Pistonsi razmišljaju o tome da ga ove sezone više uopće ne koriste.

Prije početka aktualne NBA sezone, momčad Detroit Pistonsa je prema brojnim analitičarima i stručnjacima okarakterizirana jednom od najslabijih momčadi lige. Od Pistonsa nitko nije očekivao praktički ništa, tek šačica igrača zadržala se od prošle sezone, a glavna želja vlasnika Toma Goresa i GM-a Troya Weavera bila je da razviju Cadea Cunninghama u jednog od boljih bek šutera/playmakera lige. Prvi pick NBA drafta 2021. godine trebao je biti uz Bojana Bogdanovića prva napadačka opcija momčadi iz Motor Cityja, ali nakon samo 19 odigranih utakmica ove sezone Cunningham je teško ozlijedio potkoljenicu nakon čega je za njega sezona bila gotova.

Bojan Bogdanović u tom je trenutku postao alfa i omega Detroita. Na deadline day (posljednji dan kad se mogu napraviti tradeovi) je umalo završio u Lakersima, no do promjene sredine ipak nije došlo. Pistonsi su htjeli pokoji pick više, Lakersi nisu dali i Bojan je ostao u Detroitu. Iako bi u LA-u bio dio momčadi koja se ‘bori’ za titulu prvaka, u Detroitu je ostao prva napadačka opcija momčadi. Pistonsima, naročito bez Cadea Cunninghama, nije išlo najbolje, da bi se onda listi ozlijeđenih postepeno priključivali Bagley III, Stewart, Ivey, Duren i ostali. Izgledalo je kako gore od toga ne može…

Ali, izgleda da može! Bogdanović je nedavno prestao konkurirati za sastav Pistonsa. Odmah je stigla obavijest iz kluba kako je stradala Ahilova tetiva, ali vjerovalo se kako će se hrvatski košarkaš nakon tjedan do dva dana pauze vratiti u pogon. No, posljednje informacije govore kako je ozljeda puno ozbiljnija nego što se prvotno to vjerovalo/govorilo pa tako sada Shams Charania piše kako bi Bogdanović mogao propustiti ostatak sezone!

Naime, kada bi se proces rehabilitacije ubrzao te bi se na istom intenzivno radilo, Bogdanović bi bio u mogućnosti pomoći svojoj momčadi prije kraja sezone, ali budući da su Pistonsi u ovom trenutku posljednja momčad Istočne konferencije s omjerom 15-51, iz kluba razmišljaju o tome da Bogdanovićeve usluge ove sezone više ne koriste. Pistonsi su izgubili posljednjih devet utakmica, a iako su neki uvjerenja kako ‘tankiraju’ sezonu kako bi na nadolazećem draftu dobili što veći pick i time si povećali mogućnost da u njihovim redovima dogodine zaigra Francuz Victor Wembanyama (koji će sigurno biti prvi izbor NBA drafta), oni u ovom trenutku bolje od ovoga što pokazuju na terenu naprosto ne mogu.

Bogdanović je tijekom sezone potpisao produljenje ugovora s kojim će za naredne dvije sezone zaraditi 39 milijuna dolara. U Detroitu na Bogdanovića gledaju kao istinskog lidera i sigurnog startera, od njega se očekuje da ‘vodi’ mlade igrače kao što su Cunningham, Duren i potencijalno Wembanyama stoga ga ne žele pošto-poto vratiti na parket i tako riskirati još ozbiljniju ozljedu s kojim bi Bogdanović propustio i utakmice u sljedećoj sezoni.

Bilo kako bilo, odluka još uvijek nije donesena, treba vidjeti kako se osjeća sam Bogdanović, on je taj koji će na kraju reći ‘da’ ili pak ‘ne’. Pistonsi će učiniti sve da zaštite hrvatskog košarkaša, u njemu vide veliku snagu, a sama činjenica da ga ‘ne forsiraju’ sigurno mu odgovara te mu je to dodatna potvrda kako na njega gledaju u Motor Cityju.



Tagovi

Bojan BogdanovićDetroitDetroit PistonsNBA

Ostale Vijesti