foto: USA Today Sports
foto: USA Today Sports

Golden State dovodi igrača Oklahome

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 09:54

Dat će zaštićeni pick prve runde za njega ili dva picka druge runde na sljedećem draftu.

Jučer je bio poprilično aktivan dan za Golden State Warriorse.

Dinastija koja je proteklom dekadom vladala ligom i usput osvojila tri naslova, a igrala u pet finala, prvo je na draftu izabrala Jamesa Wisemana drugim izborom. Međutim, stigla je potvrda o težini ozljede stožernog bek-šutera franšize, Klayja Thompsona.

Igrač koji se ozlijedio u finalu 2019. godine te je netom završenu sezonu propustio, zbog rupture Ahilove tetive primoran je propustiti i ovu sezonu koja nam dolazi kroz mjesec dana.

Warriorsi, koji su upravo zbog ozljeda Curryja i Thompsona proteklu sezonu tankali da bi došli do visokog picka, odlučili su da taj proces neće ponoviti za ovu, jer su dobili mladog potentnog igrača.

Tako su poslali izbor prve runde drafta 2021. u OKC za Kellyja Oubrea Jr., 24-godišnje krilo koje može igrati u obranu i napadu, a to su kvalitete koje se preko Bare dosta cijene. Problem koji čeka Warriorse je onaj financijske prirode - naime, ugovor Oubrea od 14.4 milijuna dolara dodatno će opteretiti salary cap višestrukih prvaka što bi oni mogli platiti ukupno 134 milijuna dolara, a to će biti apsolutni rekord među platišama dodatnog poreza.

Ipak, malo su zakrpali krilne i bekovske pozicije, mada će vjerojatno nastaviti potragu za Thompsonovim nasljednikom, jer je teško očekivati da će sjajni košarkaš ikad više, nažalost po sve ljubitelje loptanja pod obručem, biti na razini otprije.



Tagovi

Kelly Oubre Jr.

Ostale Vijesti