Gobert za Greena? Realno je, dobro zvuči i svi bi mogli profitirati

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.04.20. | 18:20

U igri je i pick prve runde drafta za ovu godinu...

Naime, i vrapci na grani znaju kako je Rudy Gobert na izlaznim vratima Utah Jazza. Njegov suigrač i prvi igrač momčadi, Donovan Mitchell, nikako ne može oprostiti Francuzu za to što ga je on zarazi koronavirusom. Prošlogodišnji najbolji obrambeni igrač godine olako je shvatio ozbiljnost situacije te je u svlačionici dirao stvari od svojih suigrača kao da virusa u Utahu nema, a nakon što se upravo Donovan njime zarazio zbog svojeg klupsog suigrača, odnos između njih je toliko narušen da mnogi američki analitičari i „insajderi“ navode kako ne postoji mogućnost da se ona ikada izgledi.

Jasno je kao dan da Utah neće trejdati svoju najveću zvijezdu momčadi Donovana Mitchella, a to znači samo jedno – Rudy Gobert je na trejd tržnici!

Nema smisla govoriti kako su američki novinari praktički u sat vremena „izvrtili“ sva moguća imena i potencijalne destinacije Rudyja Goberta, ali ona koja je mnogima najviše zapela za oko je mogućnost da dogodine Francuza gledamo u dresu Golden State Wariorrsa.

Naime, ovu sezonu je momča GSW-a odigrala ispod svih očekivanja. Činjenica da su Curry i Thompson cijelu sezonu OUT ne opravdava ih u tome što su uspjeli skupiti svega 15 pobjeda u 65 odigranih utakmica. S takvim, „kriminalnim“ brojkama, nedavni strah i trepet u NBA ligi ove je godine postala kanta za napucavanje. Ni Russell, a kasnije ni Wiggins, nisu uspjeli promijeniti mentalitet momčadi te je svima jasno da Steve Kerr mora pod hitno nešto napraviti ovog ljeta ukoliko dogodine želi ući u borbu za prstenom.

Draymond Green netko je koga ne postoji sredina, njega ili volite ili ga mrzite. Nema sumnje da je riječ o jednom dobrom igraču, uostalom, zar je moguće bitli loš igrač, a pritom osvojiti tri naslova prvaka (kao starter u svojoj momčadi), biti vodeći kradljivac lopti i najbolji obrambeni igrač 2017. godine te biti izabran tri puta u All-Star momčad?

Green je, iako nije ni upola dobar košarkaš kao što su to Klay ili Steph, srce GSW-a. Osim što ima izraženu tu ratničku crtu, Green je jednako tako i pravi lider u svlačionici, a sve su to karakteristike koje bi itekako dobro došle jednoj mladoj i ozbiljnoj momčadi kao što je Utah.

S druge strane, igračku veličinu Rudyja Goberta ne treba previše pojašnjavati, on je trenutno jedna od najboljih petica u NBA ligi, a osim što vam je s njim double-double učinak zagarantiran, riječ je o fantastičnom centru koji praktički sve svoje protivnike drži na manjem broju koševa od njihvog prosjeka. Rudy je fantastičan igrač koji razumije košarku, igra podjednako dobro na obje strane terena (napad i obrana), a uz to je i prilagodljiv momčadi te nije jedan od onih tipova centara (Towns, Cousins) koji zahtjeva da upravo on bude središnja figura momčadi.

Naravno, takozvani h2h trejd ne bi imao previše smisla, barem kada je riječ o Utahu, a američki analitičari ističu kako bi se sve „ispeglalo“ ukoliko bi GSW ubacio i izbor prve runde ovogodišnjeg drafta. Budući da su trenutno pretposljednja momčad na zapadu, taj bi pick mogao biti od itekako velikog značaja, ali za razmišljati o takvim stvarima ima vremana.

U svakom slučaju, ovaj trejd imao bi smisla iz perspektive obaju momčadi, a to hoće li se on dogoditi, ili će pak Mitchell i Gobert u konačnici ipak izgladiti sve svoje nesuglasice, pokazat će vrijeme.

Gobert kao „big man“ pored Wigginsa, Thomspona i Curryja, Green kao lider jedne iznimno opasne svlačionice koju čine Donovan Mitchell, Jordan Clarkson, Bojan Bogadnović, Joe Ingles, Mike Conley...

Ne znamo za vas, ali nama zvuči i više nego zanimljivo!

(foto: Reuters)


Tagovi

Rudy GobertDraymond Green

Ostale Vijesti