Bill Streicher-USA TODAY Sports
Bill Streicher-USA TODAY Sports

Giannisova banana na Embiidu šokirala, a PG-ov povratak oduševio fanove (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 30.03.22. | 08:56

Mirna partija Ivice Zubca, Netsi na krilima KD-a do protiv momčadi iz Gradu motora, ali valja spomenuti i 'blowout' pobjedu Dallasa protiv Lakersa

Playoff je svakim danom sve bliže i bliže, a završnica sezone definitivno je jako zanimljiva. Neki su podbacili, analitičari koji su prije početka sezone davali predikcije se drže za glavu, a nepristrani košarkaški fanovi bez imalo pogovora gube noći jer znaju da dobre košarke neće nedostajati.

Najzanimljiviji ogled sinoć bio je onaj u kojem su snage odmjerili 76ersi i Bucksi. Naravno, u fokusu su bili Giannis i Embiid, na kraju je MVP bio bolji, jer gosti su na kraju slavili sa svega dva koša razlike. Giannis je u 118:116 gostujućoj pobjedi ugradio 40 poena, 14 skokova, 6 asistencija i 3 blokade, dok je kod domaćina Embiid ostao na 29 poena, 14 skokova i 7 asistencija, s tim da je sjajan bio James Harden s 32 poena, 5 skokova i 9 asistencija.

Utakmicu je obilježila blokada Giannisa na Embiidu 1.6 sekundi prije kraja.

„Spektakularna blokada“, rekao je Doc Rivers, trener 76ersa, a isto viđenje imao je i trener Bucksa Mike Budenholzer.

„Da, to je stvarno bila specijalna blokada.“

Giannisa to nije toliko zamaralo. Poslije utakmice u rukama je imao knjigu „Dad jokes“ te je okupljene novinare zabavljao svojim izjavama, da bi onda nešto konkretnije rekao Middleton.

„Računamo na njega u velikim trenucima. Ne očekujemo da napravi blokadu kao što je ova, ali kad se to dogodi, nitko nije iznenađen“, rekao je 'prateći vokal' prvog glasa Bucksa.

„Ma Giannis radi stvari koje Giannis radi. Spasio je utakmicu i to je to, jednostavno“, dodao je Holiday.

76ersi su bili u dobroj poziciji da uzmu pobjedu Bucksa, ali na kraju nisu 'clutchali'.

„Nekoliko obrambenih pogreški se ispostavilo krucijalnim“, priča James Harden, da bi onda riječ-dvije rekao i protagonist cijele priče, Giannis Antetokounmpo:

„Zadnju akciju odigrao sam čisto na instinkt. Jednostavno sam nastojao skočiti što više mogu i odigrati dobru obranu.“

Od ostalih susreta valja istaknuti povratničku partiju PG-a koji je u domaćoj pobjedi protiv Utaha ubacio 34 poena, dok je Ivica Zubac ostao na 8 poena i 6 skokova za 17 minuta na parketu.

Bogdanovića i dalje nema, a Mitchell je u nekim situacijama potpuno razočarao, usprkos tome što je skupio 33 poena i 6 asistencija. Clarksone je odigrao još jednu sebi svojstvenu utakmicu sa 17 poena (šut iz igre 6/15), Juancho je ostao na 13 poena, dok je Conely bio solidan te je na kraju njegov učinak bio 19 poena i 3 asistencije.


Dallas je otpuhao Lakerse koji su bili bez Davisa i James. Monk je imao 28, Westbrook 25, a Johnson 16 poena, ali su zato domaćini bili puno bolji. Prvo ime utakmice bio je Luka Dončić koji je upisao novi triple-double (34 poena, 12 skokova, 12 asistencija), a čak sedam igrača Dallasa – uključujući Luku – su bili dvocifreni.

 Valja spomenuti i pobjedu Netsa protiv Detroita. Durant je predvodio domaćina, imao je 41 poen i 11 skokova, dok su dobri bili i Uncle Drew Kyrie Irving s 24 poena i 4 asistencije te Andre Drummond s 14 poena i 13 skokova.

NBA, 30. ožujka

Philadelphia – Milwaukee 116:118

Washington – Chicago 94:107

Brooklyn – Detroit 130:123

Dallas – LA Lakers 128:110

LA Clippers – Utah 121:115


Tagovi

Giannis AntetokounmpoJoel EmbiidMilwaukee BucksPhiladelphia 76ersNBA

Ostale Vijesti