Gasol se vraća u Barcu?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.11.19. | 19:35

Legenda se vraća doma.

Pau Gasol neupitna je legenda, ne samo europske, nego svjetske i NBA košarke. Čovjek koji je osvojio većinu toga što se može osvojiti (od značajnijih ornamenata u košarci propustio je samo one Eurolige i olimpijskog zlata), jučer je ostao bez statusa igrača Portland Trail Blazersa.

Kako se očitovao u videu kojeg je lansirao na društvene mreže, razlog je taj što je njegova ozljeda noge ozbiljnije prirode nego se prvotno smatralo, te da Blazersi, uslijed lošijih rezultata i ''rupa'' na rosteru, jednostavno trebaju to mjesto i ne mogu si priuštiti čekati ga da se oporavi, pogotovo jer već dovoljno trpe radi ozljeda Jusufa Nurkića i, svježije, Zacha Collinsa.

No već danas, katalonski Mundo Deportivo lansirao je vijest o mogućnosti Gasolovog povratka u svoj matični klub, onaj u kojem je njegova košarkaška priča počela, te klub iz svog zavičaja. Ako ga zdravlje posluži, čvrstog smo uvjerenja da nije rekao zadnju riječ u profesionalnoj košarci – samo prije četiri godine (s punih 35) bio je MVP-em Eurobasketa, kada je igrom očarao košarkaški svijet.

Kako španjolski novinar Lluis Canut tvrdi, Barca gaji interes o Gasolovom povratku već nekoliko godina, a sad, kad je na raspolaganju, su u najvećem katalonskom gradu uvjereni da bi ta nastojanja mogli konkretizirati.

„U ožujku kada je sa Bartomeuom potpisao ugovor o suradnji, Barca je već napipala mogućnost o Gasolovom povratku. Ljudi iz upravljačkih struktura sigurno će ga kontaktirati da vide kako sada diše.“, rekao je Canut.

Kako to obično biva kad igrač iz Europe ode u NBA, matična ekipa zadržava prava jednom kad se vrati, a tako je i u slučaju Gasola. On je je, između ostalog, pomogao u dovođenju Nikole Mirotića, a legenda španjolske košarke svakako će biti od velikog značaja za sastav kojeg vodi Svetislav Pešić.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

EuroligaJosep Maria BartomeuBarcelonaPau Gasol

Ostale Vijesti