Dale Zanine-USA TODAY Sports
Dale Zanine-USA TODAY Sports

Fenomenalna Atlanta izdominirala Hornetse, Spursi završili sezonu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 14.04.22. | 08:52

Nola još mora proći Clipperse za playoff, a ako se to ostvari, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da sve ozbiljnije krenu razmišljati o trejdu Ziona Williamsona.

Iako su mnogi očekivali da će najbolja utakmica play-in turnira biti ona između Atlante i Charlottea, na kraju se ispostavilo da su Hawsksi rutinski odradili posao i s 29 koševa razlike osigurali nastavak sezone. Utakmica je na kraju završila rezultatom 132:103, a pred Atlantom je sad ostao ogled protiv Cavsa gdje bi pobjedom osigurali ulazak u doigravanje.

Naoko bi 26 poena, 5 skokova i 8 asistencija LaMela Balla izgledalo kao nešto veoma dobro, ali playmaker Hornetsa odigrao je zapravo jednu iznimno lošu utakmicu. Forsirao je šut iz situacija koje nisu za uputiti isti, na kraju je iz igre gađao 7/25, a za tri poena 4/14. Ni njegov partner u zločinu na bekovskoj poziciji, Scarry Terry Rozier, ovoga puta nikoga nije zastrašio. 21 poen, ali uz 8/22 šut iz igre, s tim da je skupio pet izgubljenih lopti, a Ball dvije manje.

Kod Atlante – ne zna se tko je bio bolji! Doduše, Trae Young nije bio na razini kakvoj ga ljubitelji loptanja pod obručem nerijetko gledaju, imao je slabu šutersku večer, ali su zato njegovi suigrači bili fenomenalni te. Cijela prva petorka + šesti igrač Bogdanović bila je dvoznamenkasta, Capela je uhvatio 17 skokova, a Young isporučio 11 asistencija. Izostanak Loua Williamsa i Johna Collinsa nije se ni najmanje osjetio, a ponajbolji igrač utakmice De'Andre Hunter poslije utakmice je dao naslutiti kako ovo nije najbolje što Atlanta može pružiti na parketu.

„Sad napokon imamo samopouzdanja, ali imamo još puno posla ispred sebe, i dalje nismo u potpunosti zadovoljni“, govori Hunter koji je susret zavšio s 22 poena, 7 skokova i 2 asistencije.

Hunter je bio sjajan u trećoj četvrtini, zabio je čak 16 poena nakon što je u prvom poluvremenu imao tek 3.

„Mislim da sam važan član ove momčadi. Mislim da to što sam agresivan, što zabijam koševe i igram obranu puno pomaže momčadi“, zaključio je, ispada ne baš tako skromni, 24-godišnjak koji je u NBA ligu stigao kao četvrti izbor drafta 2019. godine.

U drugoj utakmici večeri Spursi nisu uspjeli iznenaditi Nolu u gradu Jazza. Pelicansi su na kraju slavili rezultatom 113:103, a usprkos sjajnoj momčadskoj utakmici (šest igrača dvoznamenkasto), ispostavilo se da je najviše podbacio Murray koji je skupio 16 poena, 9 skokova i 5 asistencija uz šut iz igre 5/19.

Kod domaćina je sve bilo u rukama trojice igrača. CJ McCollum pokazao se fantastičnim potezom kluba te je on večeras skupio 32 poena uz 6 skokova i 7 asistencija, a odmah uz njega bili su Brandon Ingram s 27 poena i 5 skokova te Jonas Valanciunas s 22 poena i 14 skokova.

Pobjeda domaćina ni u kojem trenutku nije bila upitna. Na poluvrijeme su otišli s +11, a u posljednju četvrtinu su ušli s +17. Na kraju su gosti to malo smanjili, ali pred više od 18 500 gledatelja u Smoothie King Centru domaćini su odigrali sjajnu utakmicu.

Na putu do doigravanja očekuje ih još ogled protiv Clippersa, a isti je na rasporedu 15. travnja, dok dan kasnije i službeno počinje doigravanje, a prvu utakmicu odigrat će Utah Jazz i Dallas Mavericks.

NBA, play-in turnir, 14. travnja

Atlanta – Charlotte 132:103

NO Pelicans – SA Spurs 113:2103


Tagovi

Atlanta HawksCharlotte HornetsSan Antonio SpursNew Orleans PelicansNBAplayoffNBA doigravanje

Ostale Vijesti