Evo zašto je Nurse pozvao neobjašnjivi time-out tri minute prije kraja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.06.19. | 15:39

Trener Raptorsa je svojim potezom izvukao Warriorse iz nevolje.

U odličnoj noćašnjoj petoj utakmici NBA finala, branitelji naslova Golden State Warriorsi su u uzbudljivoj utakmici uspjeli izvući pobjedu 106:105 protiv domaćih Toronto Raptorsa i tako produljili nadu za preokretom.

Većinu utakmice su vodili a Kawhi Leonardi i društvo bili su ti koji su stizali prednost cijelo vrijeme. U tome su i uspjeli, odnosno uspjeli bi u konačnici da nije bilo teško razumljive trenerske odluke prvog stratega Raptorsa Nicka Nursea.

Pred kraj utakmice njegovi su igrači, predvođeni probuđenim Leonardom, izveli odličan preokret i serijom 12-2 došli na 103:97. U slijedećem napadu su se također obranili, odnosno Steph Curry promašuje tricu. No u trenutku kad je najbolji igrač domaćina s loptom u ruci krenuo u novi napad, na 3:05 do kraja, čula se zviždaljka suca koji je označio time out – kojeg je pozvao Nick Nurse.

Zlatno je pravilo da se nikako ne razbija serija vlastite momčadi, odnosno njen ritam, a ako netko to čini, to je onda suparnik. To se još jednom potvrdilo i ovaj put jer nakon povratka na teren Warriorsi sa dvije trice Klaya Thompsona i jednom Stepha Curryja rade seriju 9-0 od koje se Raptorsi nisu oporavili, te je pobjeda otišla u Oakland.

„Imali smo još dva preostala time-outa koja bi ostala neiskorištena kad bi utakmica ušla u fazu manje od tri minute do kraja. Odlučio sam ih iskoristiti da pružim dečkima priliku za malo odmora.“

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Not sure the <a href="https://twitter.com/hashtag/Warriors?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Warriors</a> win without Nick Nurse’s jet-cooling timeout in the 4th on their run. Time out of the year, called by the opposing coach? Wow.</p>&mdash; Damon Bruce (@DamonBruce) <a href="https://twitter.com/DamonBruce/status/1138289752375930880?ref_src=twsrc%5Etfw">June 11, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Podsjetimo, liga je 2017. donijela odredbu u kojoj u zadnje tri minute ekipa ima maksimalno dva time outa, bez obzira na to koliko ih iskoristila do tada. Intencija je bila da se poveća dinamika igre u zadnjim trenucima utakmice i da ona bude što manje ispresijecana time-outovima, kao što je to znao biti često slučaj.

Bez obzira na to, možda je Nurse zaboravio da odredba ne uključuje da se time-outovi moraju iskoristiti do navedenog perioda utakmice. Možda je ih je slučajno zamijenio s godišnjim odmorom. Duga je sezona.

(foto: Reuters)


Tagovi

Nick NurseToronto RaptorsGolden State WarriorsNBA finaleStephen CurryKlay Thompson

Ostale Vijesti