Kim Klement-USA TODAY Sports
Kim Klement-USA TODAY Sports

Eruptirao je Kyrie! Najpoznatiji ravnozemljaš i antivakser u NBA ligi ubacio 60, Phoenix rutinski (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.03.22. | 08:34

Uncle Drew pokazao je kako nije zaboravio igrati košarku, a nakon što su ga dan ranije kaznili s 50 tisuća dolara jer je kao necijepljen i bez maske bio na utakmici, večeras je odigrao jednu od svojih najboljih napadačkih utakmica u životu, a koliko je bio nemilosrdan vidi se po tome što je samo u prvom poluvremenu postigao 41 poen.

Rekord franšize srušio je Kyrie Irving zabivši čak 60 koševa u gostujućoj pobjedi njegovih Netsa protiv Orlanda 150:108. Sve se vrtjelo oko jednog čovjeka, a njegovo ime je Kyrie. Zabio je 60 poena, 41 je postigao u prvom poluvremenu, a ukupno je iz igre šutirao 20/31. Usporedbe radi, drugi najveći potrošač lopti u ovoj utakmici bio je Kevin Durant koji je šutirao 9 puta, dok je u 6 navrata bio precizan.

Čak sedmorica igrača u redovima gostiju, ali Kyriev učinak bio je nevjerojatan. Za tri poena je šutirao 8/12, s linije slobodnih bacanja 12/13, imao je 6 skokova (dva napadačka), 4 asistencije, 4 ukradene lopte i 1 blokadu. Nevjerojatno!

Inače, toliko poena u jednom poluvremenu zabio je Booker prije pet godina, ali je taj učinak ostvaren svega nekoliko puta u ovom stoljeću.


„To vam samo pokazuje da smo na putu da ostvarimo povijesni uspjeh“, rekao je Kyrie, da bi se nakon njega nadovezao Kevin Durant koji je bio drugi najbolji strijelac Netsa večeras s 19 poena, 5 skokova i 7 asistencija.

„Noć nakon što je KAT imao onu nenormalnu večer, sad imamo Kyriea koji to ponovi. Liga je sjajna! Znate, svake večeri iskoči netko drugi, vidimo ogroman talent kojeg posjeduju igrači oko nas, ali ovo što je Kyrie večeras napravio mogu samo elitni igrači“, dodao je KD.

„Momčad je uvijek na prvom mjestu, ali ja sam bio 'u motu'. To vam je ta čistina ove igre, morate biti jednako kvalitetni na obje strane terena kako biste na kraju pobijedili“, zaključio je Kyrie.

„Kad tako uđe u utakmicu, jednostavno ne može pogriješiti. Bilo je zabavno za gledati“, rekao je Andre Drummond koji je ovu utakmicu zaključio s 10 poena i 6 skokova.

Od ostalih utakmica, valja istaknuti rutinske pobjede Miamija protiv Detroita (105:98) u kojoj je dominirao Tyler Herro s 29 poena, 5 skokova i 4 asistencije, baš kao još jednu laganu pobjedu Sunsa na gostovanju kod Nole. Na kraju je na semaforu bilo 115:131, a kod gostiju su najbolji bili Booker s 27 poena, 5 skokova i 8 asistencija, dok se Bridges zaustavio na 20 poena, 3 skoka i 3 asistencije.

NBA, 16. ožujka

Indiana – Memphis 102:135

Orlando – Brooklyn Nets 108:150

Miami – Detroit 105:98

NO Pelicans – Phoenix Suns 115:131


Tagovi

Kyrie IrvingNBABrooklyn Nets

Ostale Vijesti