Efes dovodi najboljeg igrača Obradovićevog šampionskog Fenera iz 2017.

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.05.20. | 19:44

s 32 godine još je itekako u punoj snazi za vrhunsku euroligašku košarku.

Kako javljaju turske dnevne novine Miliyet, trenutno najbolja europska momčad Anadolu Efes, u nastojanju je da u narednom periodu i nastavku Eurolige postane još jača.

Konkretno, velika želja je da vrati Ekpea Udoha u Euroligu. Klub iz Istanbula po mnogima već ima najjaču vanjsku liniju Europe sa Shaneom Larkinom, Vasilijem Micićem, Krunom Simonom, Rodrigueom Beauboisom i Dogusom Balbayem, no ovim bi potezom iznimno pojačali unutarnju liniju.

I ne samo to. 208 centimenatara visoki igrač reketa bio je igrač ljutog rivala Fenerbahčea, a 2017. je s momčadi Željka Obradovića osvojio Euroligu postavši MVP-em Final Foura na domaćem terenu u Istanbulu. Također, te je godine regularnu sezonu završio kao četvrti u poretku prosječne valorizacije, samo iza Keitha Langforda, Brada Wanamakera i Nanda De Cola.

Ergin Ataman razmišlja o tome da slobodne papire dadne Nijemcu Tiboru Pleissu (zapravo taj trenutak je samo pitanje formalnosti) a, nažalost, slično bi se moglo reći i za Krunu Simona. Zagrepčaninu je naredna sezona u ugovoru navedena kao opcija, a iako je odigrao zaista odličnu sezonu, treba imati na umu da će za mjesec i pol dana navršiti 35 godine te da Turci itekako razmišljaju o izgradnji rostera dugoročno.  

Udoh je, nakon petogodišnje NBA kerijere u kojima je nosio dresove Golden State Warriorsa, Milwaukee Bucksa i Los Angeles Clippersa, došao u Fener na dvije sezone. Nakon što se vratio u SAD i naredne dvije sezone nosio dres Utah Jazza, prošlo je ljeto potpisao za Bejing Ducske čime je, da se ne lažemo, išao uzeti novce.

No opet bi mogao zadavati kolegema u euroligaškim reketima mnogobrojne probleme.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Nigeria - Anadolu Efes are considering to add Ekpe Udoh to their roster <a href="https://t.co/DdMbfgWpJc">https://t.co/DdMbfgWpJc</a></p>&mdash; Eurobasket (@EurobasketNews) <a href="https://twitter.com/EurobasketNews/status/1135495716095184896?ref_src=twsrc%5Etfw">June 3, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)


Tagovi

Ekpe UdohŽeljko ObradovićFinal FourEuroligaFenerbahçe košarkaAnadolu EfesErgin AtamanKrunoslav Simon

Ostale Vijesti