Dugogodišnja NBA zvijezda propušta sezonu radi ozljede, ništa od lova na povijesno doigravanje

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.06.20. | 09:09

Još je skoro dva mjeseca ostalo do nastavka NBA, masa toga se može promijeniti do tad.

San Antonio Spursi jedna su od NBA momčadi koji su najviše profitirali od obustave lige uslijed koronavirusa i nastavka u formatu koji je izglasan za 31. srpnja.

Da se sezona nastavila regularno, teško bi Gregg Popovich i igrači mu do doigravanja. No ovako, u formatu u kojem će se u eventualnom play-inu kroz izlučne utakmice odlučivati putnici za doigravanje, Spursi kao iskusna momčad imaju puno realnije šanse.

No sad je i taj možebitno fenomenalan scenarij za navijače Spursa doživio udarac. Kako javljaju američki mediji, stožerni visoki igrač Spursa LaMarcus Aldridge neće biti raspoloživ do kraja kalendarske godine radi operacije ramena.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The Spurs will be without LaMarcus Aldridge when their season resumes next month. The San Antonio big man underwent shoulder surgery and will be out for the rest of the year. <a href="https://t.co/dm5asla0so">https://t.co/dm5asla0so</a></p>&mdash; SLAM Newswire (@SLAMnewswire) <a href="https://twitter.com/SLAMnewswire/status/1270081507697270784?ref_src=twsrc%5Etfw">June 8, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Operacija rotatorne manžete napravljena još u travnju u Dallasu pod nožem uglednog doktora Daniela Coopera, no u ponedjeljak je javljeno kako neće biti spreman. Ozljedu je zadobio krajem veljače, a pretpostavlja se da bi trebao biti spreman za početak sezone 2020./2021.

Ovaj 34-godišnjak je odigrao 53 utakmice ove sezone s prosjekom od 19 poena i sedam i pol skokova. Spursi su po stanju u kojem ulaze u nastavak sezone četiri utakmice iza osmoplasiranih Memphis Grizzliesa, a između su još tri momčadi.

Tako će Pop i peterostruki vlasnici NBA naslova imati veliki izazov u lovu na povijesno 23. doigravanje u nizu, čime bi izbili na vrh povijesti lige ispred Philadelphia 76ersa s kojima trenutno dijele prvo mjesto u ovoj kategoriji s 22 sezone u nizu.

(foto: Reuters)


Tagovi

LaMarcus AldridgeGregg PopovichNBANBA doigravanjePhiladelphia 76ersMemphis Grizzlies

Ostale Vijesti