Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Dubai ponudio 4,5 milijuna eura za ulazak u ABA ligu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.02.24. | 10:05

Prva ponuda je odbijena, ali ako nečega Arapima ne nedostaje, to je novac

Čini se kako je samo pitajne trenutka kada će klub iz Dubaija ući u ABA ligu. Proces koji je započeo ulaskom Dubaija u juniorsku ABA ligu, sada bi trebao dobiti nastavak u vidu priključenja seniorskog sastava iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u regionalno društvo na Jadranu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, kako saznaje Mozzart Sport, ambiciozni projekt iz Dubaija povećao je ponudu s tri milijuna eura na 4,5 milijuna europskih novčanica. Vodstvo lige prvu je ponudu odbilo, ali arapskim predstavnicima najmanji je problem bio pojačati ponudu. Novaca im ne nedostaje, naučeni su da se njime mogu kupiti i značajno skuplje i teže dostupne stvari od participacije u ABA ligi.

Dubai bi za natjecateljske sezone 2024/25, 2025/26 i 2026/27 platio po 1,5 milijuna dolara, a taj novac bio bi iskorišten za pokrivanje troškova avionskih karata za klubove, čelnike i suce Jadranske lige tijekom putovanja u Perzijski zaljev u trogodišnjem periodu.

U ugovor planiraju ugraditi i klauzulu po kojoj bi se suradnja produžila za još dvije godine, no o svemu bi odluku trebala donijeti Skupština ABA lige do kraja veljače, a da bi Dubai mogao postati konkurent Ciboni, Splitu i Zadru, svi klubovi ABA lige moraju pristati na takav scenarij. (I.M.)





Tagovi

ABA ligaDubaiponuda

Ostale Vijesti