Drugi najbolji asistent u povijesti NBA lige dolazi na klupu Knicksa?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 09:34

Mnogi uvjeravaju da je upravo on taj koji je prvi „otkrio“ Giannisa.

Legendarni playmaker koji je 10 puta izabran u All-Star momčad te je u sezoni 2011. s Dallasom osvojio naslov prvaka trenutno je pomoćni trener LA Lakersa, ali je potpuno jasno da je njegova ambicija da jednoga dana ponovno postane glavni trener neke NBA momčadi.

Kidd je godinu dana vodio Netse (13./14.) da bi nakon toga četiri godine proveo na klupi Milwaukee Bucksa. Iako tada Bucksi ni izbliza nisu bili dominantni kao što su to danas, mnogi uvjeravaju da ponajbolji igrač današnjice Giannis Antetokounmpo puno duguje ovom legendarnom playmakeru za karijeru koju ima danas. Kidd je prošlogodišnjem MVP-u vjerovao, sustavno je gradio momčad oko njega te bi teško ostvario i postigao sve što je da nije imao takvu podršku trenera.

Osim Kidda, Knicksi su „bacili oko“ i na Mikea Browna, a njihova konačna odluka očekuje se u narednih nekoliko tjedana.

Zanimljivo, Kidd ima negativan omjer pobjeda i poraza kao glavni trener (192-205), ali je zato u tri navrata odveo svoju momčad u playoff što je nešto što navijači Knicksa sanjaju već godinama. Podsjećamo, momčad koja svoje domaće utakmice igra u kultnom Madison Square Gardenu posljednji je put osvojila svoju diviziju u sezoni 12./13..

Iako je Kidd čak šest i pol godina proveo u New Jerseyu kao igrač, koji su ujedno i glavni rivali NYK-a, navijači ne bi imali ništa protiv da drugi najbolji asistent u povijesti lige stigne na njihovu klupu…

(foto: REUTERS/ John E. Sokolowski-USA TODAY Sports)

 


Tagovi

Jason Kidd

Ostale Vijesti