Reuters
Reuters

Dražen i Toni izabrani u drugu najbolju euro-petorku (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 19:25

Prvu petorku predvodi Nowitzki koji je i zaradio najviše glasova

Neće se svi složiti s najnovijim NBA izborom po kojemu su Dražen Petrović i Toni Kukoč upali tek u drugu petorku najboljih Europljana koji su trčali NBA parketima. Ali tako je presudila većina glasača u najnovijoj anketi NBA 75 Euro vote.

U njoj su glasovi košarkaških zaljubljenika vrijedili 50 posto, dok je drugih 50 posto stiglo od poznatih sportaša, novinara i zvijezda društvenih mreža iliti influencera.

Izbor povodom obilježavanja 75. godišnjice NBA lige traje već neko vrijeme, a najjača košarkaška liga na svijetu je sada objavila i najbolju europsku petorku svih vremena. Bekovski tandem čine Tony Parker i Luka Dončić, na krilu je Giannis Antetokounmpo, a visoku liniju drže Dirk Nowitzki i Pau Gasol.

U drugoj NBA petorci su osim Kukoča i Dražena, Predrag Stojaković, Nikola Jokić te Arvidas Sabonis. Sagledaju li se ove petorke iz perspektive vremena u kojemu su igrači igrali ili igraju, onda je jasno da je i to pomoglo košarkašima koji su u igrali u novije doba.

Primjerice, Dončić, Giannis i Jokić su i danas aktivni. Parker, Nowitzki i Gasol su bili aktivni do prije koju godinu, a tek su Kukoč, Petrović, Stojaković i Sabonis igrali u vremenu kada se utakmicu moglo pogledati samo na tv-u. Dakle, u dobu prije društvenih mreža, zbog čega njihove igre ni nisu mogle biti toliko popraćene.

Inače, ukupno najviše glasova u ovom izboru dobio je Nowitzki.

Dodajmo i kako su u prethodnim izborima za najveću NBA dinastiju proglašeni Bullsi i to oni Kukočevi, iz druge polovice 90-ih, a najveći europski trenutak u NBA ligi je Dallasovo osvajanje naslova 2011. godine protiv Miamija LeBrona Jamesa i to u režiji neponovljivog Nowitzkog.


Tagovi

NBAToni KukočDražen PetrovićNikola JokićLuka Dončić

Ostale Vijesti