Dogovoreno: Mitchell dobiva novi maksimalni ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.09.20. | 14:59

Igrač je riskirao, dao sve od sebe, a to mu se na kraju isplatilo.

Momčad Utah Jazza ispala je u prvom krugu ovogodišnjeg NBA doigravanja Zapadne konferencije od Denver Nuggetsa.

U uzbudljivoj seriji košarkaši iz Colorada slavili su prolaz rezultatom 4:3, a na kraju je sve stalo u jednu loptu. Mike Conley pucao je za pobjedu, no šut za tri se odbio od unutarnje strane obruča van, što je značilo početak slavlja za Nikolu Jokića i suigrače.

Tko zna što bi bilo da je naš Bojan Bogdanović bio nazočan i uputio taj šut. Podsjetimo da je Babo samo ove sezone pogodio dvije trice sa zvukom sirene za pobjedu. Najprije protiv Milwaukeeja još u studenom, nakon toga i protiv Houstona u veljači.

Ipak, prvo ime Jazza svakako je Donovan Mitchell. Ostvario je prosjek od 36.2 poena po susretu u seriji s Nuggetsima, dva puta prešao brojku od 50 poena i logično je da ga u državi Mormona žele zadržati.

Sredinom listopada počinje free agency, a izvori potvrđuju kako će franšiza sigurno ponuditi maksimalno produljenje ugovora Mitchellu, po kojem će za pet godina uprihoditi 170 milijuna dolara. Salary cap još nije formiran a, iako je projiciran da naraste na 115 milijuna dolara u odnosu na prethodnih 109, gotovo je sigurno da će biti manji.

Mitchell je bio jedan od igrača za koje se pričalo da postoji stanovita opasnost ugrožavanja zdravlja ako nakon skoro petomjesečne pauze krene u nastavak sezone nadomak doigravanja. No umjesto toga da eliminira apsolutno svaki rizik od ozljede uoči pregovora o novom ugovoru, on je stisnuo zube i odigrao veličanstvenu seriju.

“Odmah se bacam nazad na posao.”, rekao je.

“Nisam gotov, kao što ni Utah Jazz nisu još gotovi.”

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Donovan Mitchell will finalize a max contract extension with the Jazz when free agency opens, per <a href="https://twitter.com/ChrisBHaynes?ref_src=twsrc%5Etfw">@ChrisBHaynes</a> <a href="https://t.co/XkxY6lADV1">pic.twitter.com/XkxY6lADV1</a></p>&mdash; Bleacher Report (@BleacherReport) <a href="https://twitter.com/BleacherReport/status/1301177445157154817?ref_src=twsrc%5Etfw">September 2, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: USA TODAY/Sports)


Tagovi

Donovan MitchellugovorUtah JazzNBA free agencyBojan BogdanovićDenver Nuggets

Ostale Vijesti