Dodijeljene NBA nagrade, Dončić rookie godine

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 25.06.19. | 08:13

Giannisu prva MVP nagrada.

Noćas su u Santa Monici dodijeljene tradicionalne nagrade za NBA regularnu sezonu.

Nije bilo pretjeranih iznenađenja, pa su svi laureati uglavnom bili oni za koje se pretpostavljalo da će se okititi nagradom. Tako je za MVP-a sezone proglašen Giannis Antetokounmpo, najbolji igrač ekipe s najboljim omjerom regularne sezone, Milwaukee Bucksa.

Iz redova Bucksa dolazi i najbolji trener, Mike Budenholzer. Novak godine je, potpuno zasluženo, Luka Dončić, do je za igrača koji je najviše napredovao proglašen Pascal Siakam iz redova novih NBA prvaka, Toronto Raptorsa.

Drugu godinu za redom nagrada za najboljeg obrambenog igrača ide u ruke Rudyja Goberta, francuskog centra iz Utah Jazza, a isto vrijedi i za Loua Williamsa koji je ponovio uspjeh najboljeg šestog igrača godine. Ukupno mu je ovo treća nagrada u ovoj kategoriji.

Nagrade za sportsku osobu godine, te Twyman-Stokes nagradu za suigrača godine idu Mikeu Conleyu iz Grizzliesa, a NBA Community Assist nagrada Bradleyu Bealu. Izvršni direktor godine je Jon Horst, također iz Milwaukeeja. Sager Strong nagradu osvojila je Robin Roberts.

Naravno, na kraju treba spomenuti da su nagrade za životno dijelo uručene jednim od najvećih legendi ovog sporta, Magicu Johnsonu i Larryju Birdu.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

NBAMVPGiannis AntetokounmpoMike BudenholzerPascal SiakamLuka Dončić

Ostale Vijesti