Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Doc Rivers je bivši, 76ersi smijenili trenera nakon poraza od 'njegovog' kluba!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 17:36

Iako u momčadi ima aktualnog i bivšeg MVP-a, njegova je momčad zapela u konferencijskom polufinalu.

Košarkaši 76ersa nisu uspjeli doći do finala Zapadne konferencije, nakon pravog trilera u sedam utakmica je bolji bio Boston, s tim da je pobjedu i prolazak u finale Celticsa osigurao Jayson Tatum koji je u ključnoj utakmici ubacio 51 poen te još jednom potvrdio da je među najboljim košarkašima na svijetu.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Doc Rivers je, uz aktualnog MVP-a Joela Embiida koji je u sedmoj utakmici ostao na tek 15 poena, označen kao 'glavni osumnjičeni' za poraz 76ersa od Bostona, a budući da u klubu ne pomišljaju na trade Kamerunca ili pak Jamesa Hardena koji je u postsezoni odigrao nekoliko maestralnih utakmica, 'najelegantnije' rješenje svih njihovih problema bio je uručiti otkaz treneru Docu Riversu.


Doc je u Philadelphiju stigao 2020. godine, a ranije je u karijeri vodio LA Clipperse (2013.-2020.), Boston Celticse (2004. – 2013.) te Orlando Magic (1999.-2003.). S Celticsima je 2008. osvojio svoj jedini naslov prvaka (kako u igračkoj, tako i u trenerskoj karijeri), a povodom 75. obljetnice NBA lige izabran je među 15 najboljih trenera u povijesti lige.

Vijest o njegovom odlasku je, naravno, prvi objavio ESPN-ov novinar, analitičar i insajeder, Adrian Wojnarowski. Tko će naslijediti Doc na klupi 76ersa, zasad nije poznato, ali budući da su se Sunsi nedavno 'razveli' s Montyjem Williamsom, nije nemoguće da upravo on, koji je u sezoni 18./19. bio pomoćnik u Philadelphiji u kojoj je i 2003. zaključio igračku karijeru, postane novi trener kluba.



Tagovi

Doc RiversPhiladelphia 76ersNBA

Ostale Vijesti