Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo ubacio 100 u majstorici i postao posljednji polufinalist prvenstva

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 22:10

Dinamo će u polufinalu igrati protiv Zadra, a u drugom se susreću Split i Cibona.

Nakon što je Cibona s 30 razlika svladala Zabok i plasirala se u polufinale košarkaške Premijer lige u kojem će igrati protiv Splita, posljednji finalist prvenstva Hrvatske je zagrebački Dinamo koji je u gradskom derbiju, u majstorici, svladao Cedevitu sa 100-89. Plavi će u polufinalu igrati protiv Zadra koji ima prednost domaćeg parketa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica u Zagrebu bila je vrlo neizvjesna. Dinamo je prvu dionicu završio s prednosti od šest razlike, nakon što su Plavi napravili seriju od 8-0. Plavi od tada nisu ispuštali stečenu prednost, a najveću +15 imali su u trećoj dionici. Ipak, Cedevita je u zadnjoj četvrtini lomila vodstvo Dinama, stigla je i do -2 (79-81), ali je Dinamo odigrao sjajnu završnicu utakmice i na kraju zaključio utakmicu sa 100 poena.

Kao i u prethodne dvije, tako su i u trećoj utakmici napadi dominirali u odnosu na obranu. Pogotovo u prvoj četvrtini koju je Dinamo dobio s 29-23. Od tada pa sve do kraja Dinamo je vodio, a najbliže se domaćin približio na dva poena minusa, kada je došao na 79-81. Pobjeda Dinama sve do kraja ipak nije postala ugrožena.

Čak je šest igrača Dinama postiglo dvoznamenkasti broj poena. Najbolji je bio Filip Kraljević s 18 poena, pet asistencija i 10 skokova. Po 17 koševa su postigli Karlo Mikšić, Ivan Vučić i Ivan Tvrtko Majić. Svakako treba naglasiti da je Vučić tome dodao sedam asistencija i 12 skokova. Mislav Brzoja je dodao 12 poena i 11 skokova.

Kod Cedevite Junior najbolji su bili Kevaughn Allen sa 17 koševa i Petar Ogrizović s 14 poena.

Iako su bili gosti, Dinamovci su imali podršku Bad Blue Boysa koji su navijali cijelu utakmicu, a kasnije su se i sami igrači popeli na tribine i proslavili veliku pobjedu i povijesni plasman kluba u polufinale prvenstva.

"Teška serija. Izgubili smo prvu utakmicu, imali smo četiri poraza od Cedevite i preokrenuli seriju. Morao sam uvjeriti igrače da možemo dobiti. Mislim da smo odigrali jako dobre utakmice. Cedevita je odlična mlada momčad, a mi smo imali skraćenu rotaciju od sedam igrača. Osjetio se zamor, ali znali smo što želimo, postavili smo se dobro. Čestitke svima u klubu na ovom povijesnom uspjehu. Zadar? Favorit su, naša najbolja momčad. Ali sve utakmice koje smo igrali, bile su u egalu. Pokušat ćemo pružiti im što bolji otpor", rekao je nakon utakmice trener Dinama Josip Sesar.

Za Cedevitu Junior i Damira Mulaomerovića sezona završava.

"U obje utakmice Dinamo je bio bolji u skoku, moram spomenuti da ni kriterij sušenja nije bio isti. Što je tu je, čestitke mojim momcima, borili smo se. Dali su maksimum. Sretno Dinamu protiv Zadra. Bili smo tu, vratili smo se, na posjed dva, ali nismo donosili dobre odluče Promovirali smo dosta mladih igrača, svi su bolji nego što su bili. Žao mi je jer nismo završili u polufinalu", rekao je trener Cedevite (G/Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK Dinamo ZagrebKK Cedevita JuniorPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti