Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Dinamo je posljednji hrvatski klub koji je Zadru nanio poraz, dolazak u Draženov dom najavili Bad Blue Boysi i Tornado

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 10:33

Utakmica se igra od 17 sati u KC Dražen Petrović

Igrali su se zadnji trenuci druge utakmice četvrtfinala prvenstva Hrvatske u košarci, Zadar je u Draženovom domu vodio protiv Dinama 76-74 i bio jednom nogom u polufinalu. No, loptu je za posljednji napad uzeo kapetan KK Dinama, Hrvoje Garafolić, tri sekunde prije kraja opalio je tricu i Dinamu donio pomalo i senzacionalnu pobjedu za 1-1 u seriji. Zadar je u majstorici lagano slavio s 25 razlike, no tada nitko nije mogao očekivati da će tog 13. svibnja, na iznimno bitan dan za Dinamove navijače, KK Dinamo biti posljednji hrvatski klub koji je slavio protiv trenutnog prvaka države Zadra.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zadrani su nakon Dinama s 2-0 u seriji svladali Cibonu, a onda i Split u finalu s 3-0. Zadar je u tekućoj sezoni upisao sedam poraza, ali isključivo od srpskih i crnogorskih klubova. U dvobojima protiv hrvatskih klubova, u Premijer ligi i ABA ligi, Zadar ove sezone ima omjer 11-0. Ako tom učinku pridodamo rezultate iz završnice prvenstva prošle sezone, Zadar je slavio u posljednjih 17 dvoboja protiv hrvatskih klubova. Od tog 13. svibnja protiv Dinama, Zadar je u Hrvatskoj neprikosnoven.

Prvaci se danas vraćaju na poprište tog posljednjeg 'hrvatskog' poraza. U 17 sati u KC Dražen Petrović četvrtoplasirani Dinamo dočekuje stopostotni Zadar s ciljem da nanese prvi poraz prvacima u ovosezonskom prvenstvu. KK Dinamo je u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni dohvatio polufinale Kupa i četvrtfinale prvenstva, a ove sezone im je cilj napraviti dodatni iskorak. U sezonu su krenuli sjajno, no Plave je malo pokolebao poraz u gradskom derbiju protiv Cibone u posljednjem kolu. Da je Dinamo tu utakmicu pobijedio, danas bi se protiv Zadra igrao dvoboj drugog protiv prvoga.

"To što je Zadru utakmica protiv Igokee uzela svježine, nije nešto na što možemo utjecati. Mi trebamo raditi na sebi, poboljšavati se iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Ovom prilikom pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju", kratko je utakmicu najavio trener Dinama Josip Sesar.

Zadar je u petak u Banja luci upisao peti poraz u ABA ligi, izgubivši od trenutno vodeće Igokee sa 94-100 nakon produžetaka i nakon što je Zadar već imao praktički dobivenu utakmicu u kojoj je vodio sa 17 razlike! Zadrani su odigrali jednu fizički i psihički napornu utakmicu, u kojoj je ponovno briljirao Luka Božić s učinkom od 28 poena, 12 skokova i šest asistencija.

"Dinamo je zadržao nekoliko igrča iz prošle sezone, dobra su momčad. Raspored nam je težak, ali znamo da će danas doći i naši navijači. Tada je odmah drugačija atmosfera, imate veću želju za pobjedom. Vjerujem da ćemo biti spremni", rekao je u najavi utakmice Arijan Lakić.

Današnji dolazak na dvoboj najavili su i Bad Blue Boysi koji su objavili video Garafolićeve pobjedničke trice iz prošle utakmice u Draženovom domu i kratko poručili: "Tako je bilo zadnji put. Ajmo danas pokušati opet... Vidimo se u Draženovom domu!".

Tako da nas danas, osim košarkaškog dvoboja na parketu, očekuje i dvoboj 'glasnica' između Bad Blue Boysa i Tornada. (N.R.)



Tagovi

KK Dinamo ZagrebKK ZadarPremijer liga

Ostale Vijesti