Deset najboljih igrača talijanske lige: Teodosić tek treći, našlo se mjesta i za jednog Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.04.20. | 16:36

Poznati portal odabrao najbolje.

Specijalizirani košarkaški portal Sportando, ujedno i jedan od najrenomiranijih izvora za košarkaška zbivanja u Europi, odabrao je svojih top 10 igrača talijanske Serie A. Na listi se našlo mjesta i za jednog hrvatskog reprzeentativca. Naime, Miro Bilan je po ovom izboru osmi najbolji igrač lige. 

Vrh predvodi Adrian Banks, iskusni 34.godišnji bek iz Brindisija koji primarno pokriva poziciju dvojke. Koliko je dobar šuter, najbolje pokazuju brojke - 21,2 poena u prosjeku, 51% dvice te odličnih 42% trice. Tome dodaje 3,5 skokova te 4,6 asistencija. 

Drugo mjesto zauzeo je Ethan Happ, 24-godišnjak koji ordinira pod obručem. Trenutno je član Cremone, ali je na posudbi iz Olympiacosa. S obzirom na to da je ove sezone bilježio 17,9 poena i devet skokova u prosjeku, nema sumnje kako ga u novoj sezoni čeka znatno jači klub, a možda i povratak u momčad iz Pireja. 

Treći najbolji igrač u sezoni je Miloš Teodosić, najveća zvijezda lige i igrač koji je podigao razinu praćenja prvenstva na novu razinu. O briljantnom Srbinu ne treba previše trošiti riječi. Dovoljno je pogledati neke od njegovih magičnih poteza kojima diže publiku, ali i suigrače na noge. Ovu je sezonu završio odličnim brojkama od 15,1 poena i 6,1 skokova. 

Što se ostalih igrača tiče, na četvrtom je mjestu Dyshawn Pierre, potom slijede talijanski reprezentativac Awudu Abass, Austin Daye, Henry Sims, dok je na osmom mjestu naš Miro Bilan. Šibenčanin iza sebe ima fantastičnu sezonu. Zabija 14,7 poena po utakmici i to uz briljantnih 65 posto za dva poena. Tome dodaje 6,4 uhvaćenih lopti te gotovo dvije asistencije u prosjeku. Osim toga, ima i najbolji +- omjer u ligi. U njegovih 25,8 minuta u prosjeku, Dinamo Sassari bilježi prednost od +10,2 poena. 

Na posljednja dva mjesta ove ljestvice nalaze se Stefan Marković, još jedan sjajni srpski bek iz Virtus Bologne, dok 10. mjesto drži Tyler Cain

 


Tagovi

Miro BilanMiloš Teodosić

Ostale Vijesti