Dennis Wierzbicki-USA TODAY Sports
Dennis Wierzbicki-USA TODAY Sports

DeRozan napravio nešto što Bullsi nisu vidjeli od vremena Jordana, klinac od 19 godina s triple-doubleom srušio Knickse u Gardenu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 15.02.22. | 08:53

Bogdanović je skupio 22 poena u pobjedi Jazza, odlična partija Ivice Zupca.

Još jedna sjajna večer u NBA ligi je za nama. Super Bowl je prošao, Ramsi su slavili i donijeli LA-u prvu titulu u novom tisućljeću, ali iako je američki nogomet 'sport broj jedan', već danas su svi opet fokusirani na košarku.

Bilo je zanimljivih rezultata, ponekih iznenađenja, a dobre večeri zabilježili su hrvatski košarkaši. Utah Jazz slavio je protiv Houstona s uvjerljivih 135:101, prvo ime utakmice bio je Mitchell koji je skupio 30 poena, 6 skokova i 7 asistencija, dok je odmah iza njega bio 22 poena, 5 skokova i 2 asistencije uz šut iz igre 8/14. Najbolji hrvatski košarkaš odigrao je još jednu utakmicu na visokoj razini, s tim da je Utah imala pomoć i s klupe, ponajviše u liku i djelu Jordana Clarksona koji se zaustavio na 16 poena i 3 asistencije.

Utah je bila posebno dominantna na poziciji centra. Njihov All-Star Rudy Gobert imao je 14 poena i 7 skokova, Whiteside je dodao 11 poena i 14 skokova (i to sve u manje od 18 minuta na terenu), dok je utakmicu bez greške odigrao Udoka Azubuike koji je u 8 minuta na terenu skupio 10 poena (šut iz igre 4/4, slobodna bacanja 2/2) i 3 skoka.

Clarkson je jednom prilikom izjavio kako će kupiti Louis Vuitton torbu Udoki onog dana kad skupi 10 poena u utakmici. Komentirali su to u javljanju za američke medije igrači Jazza u čijoj svlačionici očito vlada dobra atmosfera.


„Ovo je Dok kakvog smo gledali u Kansasu“, rekao je Donovan Mitchell pa dodao:

„I Hassan, od njega smo to već viđali, on je to već radio. Oni su jako bitni za nas. Drugu utakmicu zaredom imamo 17 skokova više od protivnika, to odlučuje utakmice. Povrh svega, Dok je ušao s jednom sjajnom energijom i radio razliku na obje strane terena.“

Utakmica koja je bila 'najzanimljivija' bila je ona između Chicago Bullsa i San Antonio Spursa. Na kraju je domaći sastav, predvođen fenomenalnim DeRozanom koji je skupio 40 poena, u konačnici slavio rezultatom 120:109. Lonzo Ball, Alex Caruso, Zach LaVine, Marko Simonović i Patrick Williams igrači su koji sinoć nisu mogli nastupiti, ali i bez njih Chicago djeluje fenomenalno. Vučeviće je imao 25 poena u 16 skokova, White 24 poena, 5 skokova i 6 asistencija, a još jednu dobu utakmicu odigrao je i mladi Ayo Dosunmu pred kojim bi mogla biti, ako ga naravno zaobiđu ozljede, velika karijera.

Kod gostiju se nitko posebno nije istaknuo. Najbolji pojedinac bio je Murray s 19 poena i 11 asistencija, dok je dobru utakmicu odigrao i Valker IV koji se zadržao na 21 poenu i 5 skokova.

Klupa gostiju bila je fenomenalna. Ubacili su 40 poena, dok je ona Bullsa skupila skromnih 12. Prednost se mijenjala čak 19 puta, u 12 navrata je rezultat bio izjednačen, a iako konačan rezultat sugerira rutinsku pobjedu domaćina, to baš i nije bio slučaj.

Jako zanimljivom utakmicom pokazao se sudar NYK-a i OKC-a. Na kraju su gosti iz Oklahome slavili u Gardenu, konačan rezultat bio je 123:127, s tim da smo pobjednika dobili tek nakon produžetaka.

 Ponovno je širina klupe bila presudna, jer ona gostiju postigla je 38 poena, što je za 16 više u odnosu na domaćina. Josh Giddey je bio fenomenalan, imao je triple-double s 28 poena, 11 skokova i 12 asistencija, dok mu je veliku pomoć pružio dvojac Mann (30 poena, 2 skoka) i Bazley (23 poena, 8 skokova).


I Knicksi su imali svojeg čovjeka s triple-double učinkom. Bio je to Julius Randle koj se zaustavio na 30 poena, 13 skokova i 10 asistencija, s tim da su odlične partije odigrali i Robinson (14 poena, 17 skokova) te Evan Fournier (29 poena, 4 skoka, 5 asistencija).

„Kad sam bio draftiran, najviše sam bio uzbuđen što ću jednog dana doći u ovu dvoranu i ovdje igrati“, rekao je junak OKC-a, Josh Giddey.

„Čuo sam toliko priča o ovoj dvorani i utakmicama koje su se ovdje odigrale da sam zaokružio datum na kalendaru kad igram s Knicksima. Bilo je sve onako kao što sam očekivao i zamišljao. Navijači su bili sjajni, jako su bili uživljeni u utakmicu. Sve je bilo onako kao što su mi pričali i kao što sam i sam mogao vidjeti na TV-u“, dodao je Giddey.

NBA, 15. veljače

Washington – Detroit 103:94

Brooklyn – Sacramento 109:85

NYK – OKC 112:112 (nakon produžetka 123:127)

Chicago – SA Spurs 120:109

Milwaukee – Portland 107:122

NO Pelicans – Toronto 120:90

Denver – Orlando 121:111

Utah – Houston 135:101

LA Clippers – GSW 119:104


Tagovi

DeMar DeRozanBojan BogdanovićUtah JazzChicago BullsSan Antonio SpursNew York KnicksNBA

Ostale Vijesti