foto: Action Images
foto: Action Images

Davis neće uzeti igračku opciju uoči naredne sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 19:51

Fantastični igrač izvagati će koja mu je najprihvatljivija solucija u naredno vrijeme.

Anthony Davis je rame uz rame s LeBronom Jamesom najzaslužniji za 17. naslov u povijesti Los Angeles Lakersa i prvi nakon točno deset sezona.

Nevjerojatni igrač reketa koji ujedno ima vrhunski razvijene karakteristike vanjskih igrača (vanjski šut, rukovanje loptom licem prema košu, obrana na perimetru) u stanju je nauditi suparničkom košu na manje-više sve moguće načine, a njegova zastrašujuća obrambena prisutnost bio je jedan od ključnih, ako ne ključan faktor za pobjedu u finalnoj seriji od 4-2 nad Miami Heatom.

Nije, stoga, ni najmanje čudno da ga klub iz kalifornije pošto-poto želi zadržati, a toga je svjestan i sâm Davis, točnije ljudi u njegovoj agenciji Klutch Sports iza koje stoji Rich Paul. Davis će odbiti, javlaj Shams Charania, igračku opciju za sezonu 20/21 koja iznosi 28.7 milijuna dolara, što znači da će pregovarati s Lakersima o novom ugovoru.


Ova situacija znači da će najvjerojatnije Davis ostati u žuto-ljubičastom dresu, no mali tračak sumnje nazočan je s obzirom da je zimus odbio maksimalno produženje koje mu je ponuđeno. Očekuje se sastanak Davisa i Paula u narednim tjednima kako bi raspravili što je najbolje za njegovu neposrednu budućnost.

Najveći predmet odluke jest taj na koliko dugo se Davis želi vezati za Lakerse. Bilo to na dvije, tri ili četiri godine, najvjerojatnije bi ugovor uključivao ponovno igračku opciju u zadnjoj godini. Upitan u novom ugovoru praktički u trenutku kad je držao trofej Larryja O'Briena u ruci, rekao je:

„Nemam pojma. Proveo sam fantastičnih godinu dana u LA-u, ispunjenih samo zadovoljstvom. Sve ćemo znati u narednih nekoliko mjeseci, trenutno nisam sto posto siguran.“

Za pretpostaviti je da Davis želi biti siguran kako će svake sezone biti u stanju ganjati naslov, a s 35-godišnjim LeBronom nije iz ove perspektive jasno koliko dugo će četverostruki NBA prvak biti na razini na kojoj je trenutno.


Tagovi

Anthony Davisfree agencyLos Angeles LakersLeBron JamesNBA

Ostale Vijesti