foto: Action Images
foto: Action Images

Davis napušta Lakerse?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 13:27

Sjajni krilni centar otkrio što mu slijedi nakon proslave naslova.

Već je univerzalno znano da su Los Angeles Lakersi novi prvaci NBA lige, po prvi puta nakon deset godina te je pred 17-erostrukim šampionima dostojna proslava naslova, mada zbog pandemije koronavirusa gotovo zasigurno neće biti upriličena tradicionalna parada ulicama grada pobjednika.

No, iako je sljedeća sezona predaleka te igrači još ne razmišljaju o njoj, pred upravom Jezeraša nalaze se pojedini izazovi - jedan od njih bit će i zadržati Anthonyja Davisa na svom rosteru.

Sjajni krilni centar, koji je bio odličan u tandemu s LeBronom, ove sezone je zaradio 29 milijuna dolara po ugovoru. Međutim, taj ugovor je potpisao 2016. s Pelicansima te mu je ovo bila posljednja sezona. Prema novom, mogao bi dobiti 32.7 milijuna ukoliko salary cap ostane na 109.1 milijunom dolara.

Iako je malo vjerojatno da će Lakersi pustiti fantastičnog igrača, pogotovo nakon osvajanja naslova, neke neizvjesnosti i dalje postoje. Nakon osvojenog naslova, pred novinarima je na upit o nastavku karijere izjavio sljedeće:

" Ne znam. Bilo mi je odlično u LA-u prve godine. Uživao sam i usput se zabavio. Sljedećih mjeseci ćemo nešto smisliti. Ne mogu reći da sam 100% siguran u ostanak, zato je agent čovjek s kojim ćemo razgovarati te doći do rješenja ", izjavio je 27-godišnji košarkaš.

Usputno je s novinarima popričao o novopečenom osjećaju - kako je to biti prvak.

" To je dio tvoje ostavštine, možeš reći da si pobjednik. Ne može to svatko reći. Htio sam to napraviti u New Orleansu gdje sam bio sedam godina. Mislio sam da imamo šanse prije nego se DeMarcus Cousins ozlijedio. Kad su me razmijenili u Lakerse, samo sam htio biti pobjednik. Uspio sam to u prvoj godini. "


Tagovi

NBAAnthony DavisLos Angeles Lakers

Ostale Vijesti