Osigurao ugovor - Damjan Rudež ulazi u sustav NBA mirovina

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 09.01.17. | 13:42

Iako za službenu potvrdu treba pričekati do sutra, Damjan Rudež će sigurno do kraja odraditi svoju treću sezonu u NBA ligi čime ulazi u sustav NBA mirovina.

Iako je 10. siječanj službeni datum kada će klubovi potvrditi ugovore igračima s kojima su potpisali do kraja godine, svi oni koji nisu otpušteni do 7. siječnja mogu odahnuti, budući da je subota bio zadnji dan za otpust igrača.

Među igračima koji će sigurno ostati u svojem klubu do kraja godine je i Damjan Rudež koji će tako do kraja odraditi svoju treću sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Bivši NBA igrači mogu početi uzimati novac iz mirovinskog fonda nakon što navrše 50 godina. Minimalni iznos koji mogu dobiti iznosi nešto više od 19 tisuća dolara godišnje, a maksimalni, za igrače koji su proveli deset i više godina u ligi, 60 tisuća godišnje. No, ako igrač odluči primati penziju tek nakon 62. godine života, dobit će između minimalnih 60 tisuća i maksimalnih 200 tisuća dolara godišnje.

Rudež u NBA ligi igra od ljeta 2014. kada je u svojoj rookie sezoni nastupao za Indiana Pacerse. Sljedeće sezone igrao je za Timberwolvese, da bi početkom kolovoza 2016. iz hladne i Minnesote preselio na Floridu u Orlando Magic u kojem igra s Marijom Hezonjom.

U aktualnoj sezoni Rudež ima skroman učinak od tek 1.9 koševa, 0.8 skokova i 0.4 asistencije za 7.7 minuta po susretu.

(Foto: Pixell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Damjan Rudež

Ostale Vijesti