Dallas prokockao +30 uoči posljednje četvrtine, Jokić srušio Lakerse (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.12.19. | 07:48

Gledali smo pet utakmica NBA lige.

Sinoć je odigrano pet utakmica NBA lige.

Prvu, a vjerojatno rezultatski najuzbudljiviji utakmicu dana odigrali su Dallas i Toronto. Nevjerojatno zvuči podatak da su Mavericksi imali čak 30 poena prednosti kada je Maxi Kleber ubacio polaganje tri minute prije kraja treće četvrtine. Do kraja te dionice Raptorsi su uspjeli smanjiti na -23, a u posljednjoj je krenuo 'kaos'.

Polako ali sigurno počela se topiti prednost Mavsa koji su ponovno igrali bez Luke Dončića, a najvažniju rolu kod pobjedničke momčadi odigrali su Chris Boucher i Kyle Lowry koji su pet i pol minuta prije kraja izjednačili na 95-95. Igralo se poen za poenom, a prisebniji su bili Kanađani koji su u posljednjoj četvrtini zabili nevjerojatnih 47 poena.

Na kraju je kod pobjednika najviše ubacio Lowry, 32 poena uz deset asista i osam skokova, a sekundirao mu je Boucher sa 21 poenom, dok je Hollis-Jefferson ubacio tri manje. Poražene je predvodio Brunson s 21 poenom te Kristaps Porzingis  s 19 poena i 12 skokova.

U derbiju dana Denver je sa 128-104 pobijedili Los Angeles Lakerse, koji su bili bez usluga LeBrona Jamesa na parketu. Iako je Anthony Davis postigao 32 poena uz 11 skokova, nije mogao sam protiv raspoloženih Nuggetsa kod kojih su dvoznamenkast učinak upisala čak šestorica igrača. Najviše je zabio Paul Millsap (21p)) te Garry Harris (19p), dok je Nikola Jokić ubacio 18 poena uz šest skokova i pet asista. Baron je upisao double-double učinak s 14 poena i 13 skokova.

Los Angeles Clippersi su upisali neočekivan poraz od Oklahome rezultatom 118-112. Hrvatskikošarkaš Ivica Zubac je za 18 minuta na parketu ubacio sedam poena uhvativši osam skokova uz dvije asistencije i ukradenu loptu. Thunderse je do pobjede predvodio Shai Gilgeous-Alexander sa 32 poena, Dennis Schroder je zabio 28 dok je Steven Adams zabio 20 poena uz 17 skokova.

Kod Clippersa nije igrao Kawhi Leonard, a najviše je ubacio Lou Williams, 22 poena.

Millwaukee je na krilima Giannisa Antetokounmpoa pobijedio Indianu s uvjerljivih 117-89. The Greek Freak je zabio 18 poena, uz 19 skokova i devet asistencija. Matthews je imao poen više, a kod Pacersa je najbolji bio Domantas Sabonis sa 19 poena, 18 skokova i pet asista.

Boston je na svom parketu bio bolji od Charlotte sa velikih 119-93. Celticse je predvodio Jayson Tatum sa odličnih 39 poena, 12 skokova i dva asista, a sekundirao mu je Kemba Walker sa 23 poena. Kod poraženih Hornetsa najviše je ubacio Devonte Graham, 23 poena uz deset asistencija.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivica ZubacDomantas SabonisJayson TatumKemba WalkerGiannis AntetokounmpoAnthony DavisNikola JokićDevonte GrahamKyle LowryKristaps Porzingis

Ostale Vijesti