Kyle Terada-USA TODAY Sports
Kyle Terada-USA TODAY Sports

Curry i Poole nisu dozvolili novo iznenađenje: Golden State izjednačio protiv Bostona (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.06.22. | 04:50

Warriorsi su sjajnom trećom četvrtinom pomeli Celticse s parketa

Da, izgubili smo, pa što onda? Igra se do četiri, a ne do jedan”, rekao je nakon poraza od Bostona u prvoj utakmici finala Golden Stateov Klay Thompson. Slično su razmišljali i njegovi kompanjoni s kojima čini dinamični trio – Steph Curry i Draymond Green. A onda su u drugoj utakmici i stali iza svojih riječi nanijevši Celticsima demoralizirajući poraz 107:88.

Spomenuti trojac ima previše ovakvih utakmica u nogama da bi dopustili da im protivnik u finalu na njihovom terenu odmagli na dvije utakmice prednosti. Pobjeda u Chase Centeru je ono što je Warriorsima bilo potrebno, a zapravo se ispostavilo točnim ono što je Green podcrtao nakon prve utakmice, da pomoćna snaga u Bostonu neće moći zadržati visoki nivo igre u nastavku serije.

Doduše, kako je utakmica startala dojam je bio da Ime Udoka ni neće trebati previše pomoći igrača s klupe.

Njegov sastav je na početku bio u boljem ritmu, Jaylen Brown je pogađao iz svih mogućih pozicija na parketu. U drugoj četvrtini mu se priključio Jayson Tatum i to je izgledalo jako obećavajuće za goste.

Steve Kerr je pak tražio dobitnu petorku i nervozno se češao po glavi jer nije mogao dokučiti kako to da mu dva najbolja obrambena igrača – Green i Wiggins ne mogu stati na kraj Brownu i Tatumu.

A onda je pronašao dobitnu formulu i Golden State je proigrao. Nakon samo dvije minute igre u trećoj četvrtini semafor je pokazivao deset poena viška za domaće nakon trice Curryja i polaganja Thompsona. Posebno je raspoložen u tom periodu igre bio Curry i to na oba kraja parketa. U jednoj sekvenci je sjajno obranio Pritcharda pa stavio tricu u idućem napadu pa onda vezao i drugu tricu za 11:0 seriju (79:62) Warriorsa na dvije minute do kraja treće četvrtine.

Boston je nakon toga nestao s parketa, Udokini igrači nisu baš ništa mogli postaviti u napadu, GS je pritegnuo obranu i onda prelomio utakmicu simultankom Jordana Poolea. Bek Warriorsa je prvo sjajno poslužio Looneya pod košem, stavio tricu za 84:64 na 20 sekundi do kraja, pa onda i zaključio svoj one man show tricom uz zvuk sirene i to se polovice igrališta.

30 i kusur poena viška označio je ubijanje bilo kakve neizvjesnosti pa smo tako u zadnjem dijelu igre mogli pratiti uglavnom revijalnu utakmicu.

Pobjednike je predvodio Curry s 29 poena za 32 minute igre, Poole je dodao 17, a Looney 12.

Tatum je bio najbolji kod Celticsa s 28 poena, Brown je dodao 17.

Razlika je bila u tome da smo imali bolju defenzivnu energiju. No nismo od početka bili dobri, Tatum i Brown su dobro krenuli, ali smo kasnije pronašli način kako da ih usporimo. Ali ovog smo puta bolje stajali na parketu, igrali smo kao da smo očajni i takav stav nam je donio pobjedu. Brown i Tatum su sjajni i mogu im donijeti puno, ali zato moramo sve ostale zaustaviti. Odradili smo sjajnu treću četvrtinu i skupili smo dovoljno prednosti da utakmica ne ode u egal”, rekao je Curry nakon pobjede.

Dobili smo, dakle, finale. Vidjeli smo puno prilagodbi trenera nakon prvog ogleda, a ovog puta je Kerr bio uspješniji. Međutim, Celticsi imaju break, a serija seli u Boston. Kelti su i dalje u prednosti.


Tagovi

NBA finaleGolden State WarriorsBoston CelticsStephen CurryKlay ThompsonDraymond GreenJayson TatumJaylen Brown

Ostale Vijesti