Čudesni Denver na krilima Jokića izborio „majstoricu“ (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.09.20. | 08:17

Bivši igrač Mege u veoma ozbiljnoj utakmici izgledao je na trenutke kao da se šali s protivnikom.

Denver Nuggetsi svladali su Los Angeles Clipperse u šestoj utakmici fimala Zapadne konferencije NBA doigravanja sa 111:98 i tako izborili sedmu, odlučujuću utakmicu.

Okršaj je imao sličan slijed kao i prethodni kojeg su Nuggetsi također preokrenuli, s tim da su noćas nadoknadili čak 19 poena zaostatka koje su imali u trećoj četvrtini. No tad je krenula serija 28:11, a drugo poluvrijeme su nadjačali suparnika s čak 64:35.

„To je duh ove momčadi. Možemo imati užasno poluvrijeme, ali samo tako se vratiti u život u drugom.“, rekao je Jamal Murray koji je, uz Nikolu Jokića, bio predvodnik uspješne večeri sastava iz Colorada.

No njena zvijezda ipak je bio nevjerojatni Somborac. Izmjenjivao je Doc Rivers na njemu čuvare, no u drugom poluvremenu ništa nije pomoglo. Jokić je pogađao i razigravao te tako još jednom poveo Denver u povratak nakon zaostatka od 1-3 u seriji. Hoće li on biti potpun, vidjet ćemo u noći s utorka na srijedu.

Imao je Jokić ukupno 34 poena (13/22 iz igre), 14 skokova i sedam asistencija, i tako osigurao četvrtu za redom seriju Nuggetsa od sedam utakmica, ako ovom doigravanju pridodamo prošli. Može se reći da je su ovi igrači navikli na tu vrstu pritiska.

„Ne znam kako smo ovo uspjeli, ali ovo je nevjerojatna momčad. Dečki su talentirani i dobro vođeni s klupe.“, rekao je Jokić nakon noćašnjeg preokreta, koji je bio mala repriza onog iz prethodne utakmice kad je nadoknađen minus od 16 koševa, kad je iskru preokreta zapalio veteran Paul Millsap.

Clippersi su se u drugom poluvremenu jednostavno raspali i očigledno je da ovoj momčadi fali kohezije i momčadskog duha. Paul George je upisao 33 koša, a Kawhi Leonard 25. ivica Zubac imao je svega dva poena uz 1/5 iz igre i 12 skokova.

(foto: USA TODAY Sports)


Tagovi

Doc RiversNikola JokićNBA doigravanjeLos Angeles ClippersDenver Nuggets

Ostale Vijesti