Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Cibona držala Budućnost u šahu, pa onda pala u samoj završnici

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 21:25

Majstorsku partiju odigrao je Bundović koji je zabio 32 poena u porazu.

Novu dobru utakmicu je odigrala Cibona u ABA ligi, ovog puta protiv Budućnosti koju je držala u šahu čitav susret pa onda ostala bez kisika u plućima u zadnjoj minuti i potpisala poraz rezultatom 83:87.

Očito kako je pobjeda nad Crvenom zvezdom otključala puni potencijal momčadi Josipa Sesara. Jer, Cibona je odigrala sjajnih 20 minuta protiv podgoričke Budućnosti i na veliki odmor ponijela prednost od dva poena (44:42).

Iako je Budućnost imala asistenciju više i tri trice više, Cibonina unutarnja igra je bio nedokučiv problem za sastav Vladimira Jovanovića.

A prvo ime uvodnih 20 minuta bio je – Filip Bundović. Iako je od finala Kupa pa do utakmice s Crvenom zvezdom trenirao gotovo ništa, a i inače nije poznatim po svojim izvanserijskim fizikalijama, centar Cibone je rastavio obranu Budućnosti na proste faktore. Za poluvrijeme je ubacio 23 poena, šutirao je iz igre 10/13, pogodio je tri trice iz tri pokušaja, a imao je i četiri skoka. Eh da, odigrao je i čitavih 20 minuta. Baš sjajna partija igrača Cibone kojeg Jovanović nije znao kako braniti, a pokušavao je baš sve.

Osim Bundovića sjajan je u prvom dijelu bio i Aleksandar Aranitović koji je za 18 minuta igre pružio sjajnu obrambenu partiju i zatvarao na individualnu kvalitetu sve što je trebalo zaustaviti.

Nije se, međutim, očekivalo da Cibona može održati ovakav ritam i u nastavku, no brzo su nas domaći igrači razuvjerili. Uvodne dvije i pol minute nastavka protekle su u simultanki Svena Smajlagića. Prvo je izborio faul na trici, pa pospremio sva tri penala. Zatim je zabio težak skok šut i seriju zaokružio tricom. Osam poena za velikih 54:44 Cibone nakon dvije i pol minute igre u drugom dijelu.

Inače, Bundović je odigrao 28 minuta u komadu, a onda je kod rezultata 61:55 za Cibonu sam zatražio zamjenu jer je padao s nogu u tim trenucima.

Imala je Cibona u tim trenucima priliku za uhvatiti skok u obrani nakon promašaja Budućnosti, ali u borbi Bakovića i Mazalina lopta je stigla u posjed Budućnosti koja je na krilima Lecomtea i njegovih devet poena u finišu treće dionice stigla na samo minus dva (64:62).

I kako to obično biva u utakmicama Cibone ove sezone, sve se odlučivalo u posljednjoj dionici.

Prednost se mijenjala kao na klackalici, malo na jednu malo na drugu stranu, a Bundović je i dalje nastavljao masakrirati Kabu pod košem. Na četiri i pol minute do kraja Cibona je nakon jednog pogođenog penala Kapuste imala plus tri (71:68).

A onda je nastao veliki problem za Sesara – Kapusta je u idućem napadu zaradio pet, isključujuću osobnu i Cibona je ostala bez najvažnijeg igrača na parketu.

Napadački teret je zatim na sebe preuzeo Smajlagić i novom tricom sa zadnje noge dignuo prednost na 74:70. Da se ne bi i na njega slučajno zaboravilo – Bundović je na sjajan asist Kreše Radovčića zabio iz odbojke za 76:70 na četiri minute do kraja.

Na minutu i 16 sekundi do kraja Cibone je imala 78:77 i loptu u rukama, a onda je Mazalin promašio, dok je Bell Hayne na drugoj strani stavio tricu.

U idućem napadu je Bundović izborio bacanja i stavio jedno za 79:80 na 31 sekundu do kraja.

A onda je Kaba donio Budućnosti rješenje utakmice - Bell Hayne je promašio, a Kaba ulovio skok u napadu i pogodio uz peti, isključujući faul Bundovića. Dala si je Cibona još šansu tricom za 83:85, ali na kraju je to bilo 83:87 za goste.

Bundović je u porazu zabio 32 poena, Smajlagić je dodao 16. Kod Budućnosti je Reynolds zabio 19.



Tagovi

CibonaBudućnost

Ostale Vijesti