Isaiah J. Downing/USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing/USA TODAY Sports

Chef Curry zabio 50 u pobjedi GSW-a, oba Mela sjajni, Jokić 'sravnao sa zemljom' Morrisa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 09.11.21. | 08:48

Jako uzbudljiva večer u NBA ligi!

Osam utakmica našlo se na sinoćnjem rasporedu u NBA ligi, a sama činjenica da smo u dva ogleda vidjeli produžetke jasno govori o tome da je bilo i više nego uzbudljivo. Utakmicom dana na kraju se pokazao ogled između LA Lakersa i Charlotte Hornetsa u kojoj je domaćin slavio nakon produžetka rezultatom 126:123.

Prvo ime utakmice bio je sjajni Anthony Davis koji je skupio 32 poena, 12 skokova, 4 asistencije, 5 blokada i 3 ukradene lopte. U odsustvu LeBrona Jamesa lopta je više u rukama Russella Westbrooka koji je jučerašnju utakmicu završio s učinkom od 17 poena, 12 skokova, 14 asistencija, ali i čak 7 izgubljenih lopti.

Ipak, igrač o kojem se najviše priča je Carmelo Anthony. Iako su ga mnogi otpisali još prije dvije godine, Melo je pokazao kako je on sve samo ne za staro željezo. 29 poena, a uz to 3 skoka, 1 asistencija, 1 ukradena lopta i 1 blokada pokazuje da je on jako važan faktor momčadi koja ove sezone ima samo jedan cilj – naslov prvaka. Melo je iz igre šutirao 9/13, dok je s tricama bio na ogromnih 70% (7/10).

Što se tiče gostiju, najbolji je bio LaMelo Ball koji je dogurao do 25 poena, 15 skokova, 11 asistencija, 1 ukradene lopte i 1 blokade, a tu je i Terry Rozier koji je utakmicu završio s 29 poena, 2 skoka i 3 asistencija. Svih pet startera kod gostiju odigralo je dobre utakmice, ali je klupa u ovom ogledu jako podbacila. Oubre, Martin, Richards i McDaniels su zajedno imali 16 poena, 14 skokova i 2 asistencije, a jasno je da na taj način Jordanova momčad ne može do slavlja protiv Lakersa.


Od ostalih susreta, svakako treba istaknuti pobjedu New York Knicksa protiv Philadelphije u Wells Fargo Centru rezultatom 96:103

Prvo ime utakmice bio Julius Randle s 31 poenom, 12 skokova i 3 asistencije, dok se za domaćina izostanak Embiida pokazao prevelikim udarcem iako su čak šestorica igrača na kraju bila dvocifrena.




Steph Curry netko je tko je promijenio košarku i tko je već sad Hall of Famer. Da sutra prekine karijeru, legenda Warriorsa svejedno bi postala dio odabranog društva u kojeg je ovog ljeta ušao i Toni Kukoč. No, nadamo se da će Curry još dugo igrati jer u njegovim izvedbama teško je ne uživati. Playmaker GSW-a u pobjedi svoje momčadi na domaćem parketu protiv Atlante je ugradio 50 poena, 10 asistencija, 7 skokova, 3 ukradene lopte i jednu blokadu. Iz igre je šutirao 14/28, trica mu je bila nešto slabija od 50% (9/19), dok je s linije slobodnih bacanja bio nepogrešiv (13/13). Curry igra fenomenalno ove sezone, Golden State Warriorsi djeluju kao prava opasnost, a čak se i ne osjeti izostanak ponajboljeg šutera današnjice Klaya Thompsona. Da, toliko je Curry dobar…

Od ostalih igrača, treba pohvaliti Poolea s 16 poena, 4 skoka i 4 asistencije, dok je Green odigrao još jednu utakmicu s Greenovim brojevima (4 poena, 7 skokova, 9 asistencija, 2 ukradene lopte).

Trae Young, kojeg godinama svi uspoređuju s Curryjem, opet je mogao vidjeti iz prve ruke da kako bi došao na tu razinu ipak treba još puno raditi. Na pravom je putu, ali Curry je ipak priča za sebe…

Spomenimo i novi poraz Nole od Dallasa koja je sad bez Ziona na omjeru 1-9 te pobjedu Phoenixa protiv Sacramenta rezultatom 104:109 u Golden 1 Centru.

Za kraj, tu je najvatrenija utakmica dana između Denvera i Miamija. Domaćin je na kraju slavio rezultatom 113:96, ali je utakmicu obilježio incident između Jokića i Morrisa. Krilni centar Miamija potpuno je bespotrebno startao na ponajboljeg centra NBA lige na centru igrališta, a nakon tog bezobraznog faula, Jokić je iziritiran svom snagom odgurnuo Morrisa koji je ostao ležati na parketu od siline udarca srpskog košarkaša.

Jimmy Butler potom je potrčao prema Jokiću s riječima 'vidimo se kod svlačionice', ali do daljnjih obračuna nije došlo. Jokić je sravnao sa zemljom Morrisa, a potom i Heat budući da je utakmicu završio s 25 poena, 15 skokova, 10 asistencije, 2 ukradene lopte i 2 blokade. Nije šutnuo nijednu tricu, ali je zato za dva gađao 10/14.


NBA, 9. studenog

Philadelphia 76ers - New York Knicks 96:103

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 118:95

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 113:113 (nakon produžetaka 125:118)

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 108:92

Denver Nuggets - Miami Heat 113:96

Golden State Warriors - Atlanta Hawks 127:113

Sacramento Kings - Phoenix Suns 104:109

Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets 115:115 (nakon produžetka 126:123)


Tagovi

NBANikola JokićStephen CurryGolden State WarriorsCarmelo AnthonyLaMelo BallLos Angeles LakersMarkieff Morris

Ostale Vijesti