Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Četvrta utakmica u tjedan dana: Vukovi veliki autsajderi na gostovanju kod Partizana

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 11:15

Trener Okorn u strahu je od novih ozljeda

U protekloj utakmici protiv Gorice na gostujućem parketu, sastav Gašpera Okorna ponovno je pospano ušao u utakmicu. Niti je tu bilo neke prevelike trke, niti želje da se spusti u obrambeni stav i ozbiljnije zaigra obrana. A kada se na to nalijepio i slab šuterski dan, onda je jasno zašto je Cibona otišla na poluvrijeme u rezultatskom zaostatku. Onda se u drugom dijelu dogodilo nešto što polako postaje trademark Okornove Cibone – igrači su proigrali. Obrana se uozbiljila, krenulo se trčati u leđa što je donosilo lake poene, ali i rast šuterskog samopouzdanja. Osobito kod Tonija Nakića koji igra najbolju košarku otkako je stigao pod Toranj. Njegov dotjeran šut konačno u serijama prolazi kroz obruč, a Toni i u obrambenom dijelu postaje jedan od najvažnijih Okornovih igrača.

(1.10) Partizan (20.00) Cibona (6.25)

Cibona večeras od 19 sati gostuje kod Partizana i Vukovima će trebati Nakićeva pomoć. Osobito ako se prisjetimo posljednje pobjede Cibone u Beogradu, prije nešto više od godine dana. U toj je utakmici spomenuti Šibenčanin stavio 23 poena od čega je pogodio sedam od deset trica. U sjajnoj partiji u Beogradu Nakića se nije moglo zaustaviti, a njemu je koš bio poput kade – nije ga mogao promašiti.

I zato će trebati još jedna takva partija, i to ne samo Nakićeva. Nekoliko igrača će morati iskočiti ako se želi pobijediti Partizan Željka Obradovića. Cibona je sada nanizala pet pobjeda, a niz je krenuo s onim preokretom protiv Splita u Draženovom domu. Problem bi, međutim, mogla biti velika potrošnja, kao i skraćeni roster, a o čemu je uoči utakmica pričao Okorn.

„Mi imamo četiri utakmica u tjedan dana, strah me toga”, požalio se slovenski stručnjak koji je s razlogom u strahu. Krešo Radovčić je out, Lovro Gnjidić je nedavno načeo zglob i nova ozljeda bi značila tešku situaciju u finišu domaćeg prvenstva.

(1.10) Partizan (20.00) Cibona (6.25)

Što se večerašnjeg protivnika tiče, Partizan je u nizu od četiri pobjede i Obradovićev sastav ne oduševljava u posljednje vrijeme. Porazi od Lietkabelisa i Cedevite Olimpije nisu bili planirani, a osobito je taj gubitak bodova protiv slovenskog kluba teško pao navijačima beogradskog kluba jer su time praktički prepustili Crvenoj zvezdi jedinicu uoči doigravanja. Večeras je Partizan veliki favorit, a vidjet ćemo može li Cibona nekako iznenaditi favoriziranog domaćina.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno.18+


Tagovi

ABA ligaCibonaKK PartizanToni Nakić

Ostale Vijesti