Cedevitu pregazio Lokomotiv! Sve riješeno u prvoj četvrtini

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.02.16. | 21:16

Cedevita nije imala nikakve šanse u Kubanu.

Nada je trajala minutu ili dvije. Arapović je postigao jedno slobodno bacanje za 1:0, a onda je uslijedila serija Lokomotiva. Ubrzo je bilo 8:1, pa 22:9 da bi završilo 29:12 nakon prvih 10 minuta. Cedevita u tih 10 minuta nije ponudila ništa – u napadu su bili zaustavljeni, a u obrani je curilo na sve strane. Lokomotiv je odmah krenula s tricama, Anthony Randolph je uništavao Bilana, a hrvatska je momčad i radila dosta nepotrebnih prekršaja pa je ruska momčad samo u prvoj četvrtini imao 10 ubačaja, iz 13 pokušaja, s linije slobodnih bacanja.

I tu je utakmica riješena. Cedevita se malo učvrstila u drugoj četvrtini, u samoj završnici smanjila na 'minus 11', ali se konačni raspad dogodio u trećem dijelu utakmice. Otišli su domaćini na 20 razlike, došli gotovo i do 'plus 30', a utakmica je izgubila svu neizvjesnost. Nitko u Cedeviti nije bio raspoložen, tek je Bilan na mahove pružio nešto u napadu, ali u obrani uistinu nije mogao ništa Randolphu. Posebno su loši bili Jacob Pullen i Luka Babić koji su ostali bez ubačaja iz igre.

Anthony Randolph je izvedbom protiv Cedevite istaknuo kandidaturu za titulu MVP-a kola. Postigao je 28 koševa (9/10 za 2 poena, 1/4 za tricu9 te imao 13 skokova i 5 asistencija. Jedini dvoznamenkasti uz njega u domaćoj momčadi bio je Ryan Broekhoff s 14 koševa. Kod Cedevite tek Miro Bilan (11k, 6s) u 'dvije znamenke'. Pilepić i Gordić su ubacili po 9, White 8, Žorić 6, Katić i Walker po 5, Arapović 4, Žganec i Mazalin po 2, a Pullen i Babić su upisali tek po 1 poen.

U grupi E Darušafaka je na domaćem parketu pobijedila Unicaju te se tako stvorio krug od tri momčadi s omjerom 2-6 u donjem dijelu lige. Danas se još igra utakmica između Panathinaikosa i Fenerbahčea.

U ruskom derbiju CSKA je pobijedio Himki i ostao na prvom mjestu grupe F. Sjajan je bio trojac Teodosić (26k, 3a, 3s), De Colo (19k, 8a, 4s), Kurbanov (18k, 3a, 3s).

Euroliga, 16. kolo:

CSKA Moskva – Himki 109:98
Darušafaka – Unicaja 78:55
Lokomotiv Kuban – Cedevita

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Lokomotiv Kuban

Ostale Vijesti