Cedevita nastavila s pobjedama - u Beogradu pao i Partizan

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.12.18. | 21:44

Veliki uspjeh hrvatskog prvaka.

Hrvatski klubovi ipak nisu ostali bez iti jedne pobjede nad srpskim u 12. kolu ABA lige. Nakon što je Zadar jučer izgubio od FMP-a, a Cibona danas od Crvene zvezde, Cedevita je u Beogradu upisala iznimno važnu pobjedu protiv Partizana (76:71).

Nakon izjednačene prve četvrtine, Cedevita je u drugih 10 minuta napravila dvoznamenkastu razliku. Do +14 'Vitamine' su vodili raspoloženi Pullen i Murić dok je Partizan imao velikih problema s vanjskim šutom.

Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 42:30, ali Partizanov trener Trinchieri je na početku drugog poluvremena promijenio taktiku. Krenuo je sa žestokim presingom na igrače Cedevite po cijelom terenu, a to je urodilo plodom jer je Partizan vrlo brzo smanjio na samo jedan poen razlike. No, Cedevita se ipak uspjela odhrvati tom naletu te zadržati prednost koju je držala do kraja utakmice.

U posljednje dvije minute ušlo se s 69:64 za Cedevitu, a nakon razmjene poena Marinkovića i Stipanovića Pullen je pomalo ishitreno uzeo jedan šut za tricu što je Marinković kaznio s košem za 68:71. Cobbs nakon toga gubi jednu loptu, ali je imao sreće što Paige nije iskoristio taj poklon. Murić je tricom 19 sekundi prije kraja riješio pitanje pobjednika.

Tada je uslijedio veliki prekid utakmice od 20-ak minuta jer su u teren i prema klupi Cedevite letjeli razni predmeti s tribina. Kako su suci ranije dva puta upozoravali publiku, sada su se odlučili za prekid iako je do kraja utakmice ostalo jako malo vremena.

Nakon nastavka igre Paige pogađa tricu za 71:74, ali je Cook bio precizan s linije slobodnih bacanja za konačnih 76:71.

Ovom pobjedom Cedevita je došla na omjer 8-4. Partizan je na 6-6, a dobro je i što je Cedevita pobijedila sa šest pogodaka razlike. Ako ove dvije momčadi na kraju sezone budu izjednačene, 'Vitamini' će biti u prednosti jer je Partizan u Zagrebu pobijedio sa 87:84.

Najefikasniji igrač Cedevite bio je Pullen s 19 poena, 6 skokova i 3 asistencije. Cobbs je dodao 13 poena i 4 asistencije, Murić 13 poena i 8 skokova, Stipanović 12 poena, 11 skokova i 3 asistencije, a Krušlin 10 poena. Kod Partizana najbolji Paige s 14 poena, 5 skokova i 5 asistencija, a dvoznamenkasti su bili i Veličković (12p, 6s), Landale (12p, 10s), Marinković (11p) i Zagorac (10p, 6s).

(Foto: aba-liga/Partizan)


Ostale Vijesti