To može samo Cedevita! Vodili tri četvrtine, a onda dopustili seriju 31:6 i ispali iz ABA lige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.04.18. | 20:48

Budućnost je izborila finale ABA lige.

Cedevitine crne rupe su već opjevane. Tko god igrao za zagrebačku momčad, tko god je vodio s klupe, kakvom god da taktikom igrali, jedna stvar je uvijek ista – Cedevita svaku utakmicu mora dobiti nekoliko puta zbog činjenice da uvijek, ali baš uvijek upadaju u te 'crne rupe'. A kada je protivnik dovoljno kvalitetan, onda se iz tih rupa Cedevita ne može izvući i sve rezultira porazom.

To se dogodilo danas u najvažnijoj utakmici sezone. Cedevita je i u trećoj utakmici polufinala ABA lige pokazala da je dovoljno kvalitetna da se nosi s Budućnosti bez obzira što su igralči u gostima. Nakon početnog rezultatskog egala, Cedevita je u posljednje dvije minute prve četvrtine i prvih minutu i pol drugog dijela napravila lijepu razliku od 10 poena prednosti. Više igrača je bilo raspoloženo, Budućnost je teško dolazila do koševa i sve je izgledalo idilično za zagrebačku momčad.

Mogla je Cedevita u drugoj četvrtini i povećati svoju prednost jer Budućnost i dalje nije mogla do koševa. No, ni Zagrepčani nisu bili previše napadački uspješni, dozvolili su domaćinima povratak na 23:26, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 32:28 za Cedevitu. Nije prednost kakva je mogla biti, ali i dalje je prednost.

Cedevita je u treću četvrtinu ušla angažirano, došla do 38:30 i održavala 8 poena prednpsti do gotovo dvije minute do kraja četvrtine. A onda je krenula crna rupa.

Pri rezultatu 44:36 za Cedevitu, 2 minute i 18 sekundi prije kraja trećeg dijela utakmice Popović je zabio koš za Budućnost. Uslijedila su bacanja Ivanovića, kratki odgovor od strane Johnsona pa trica Ivanovića te dvica Gordića za smanjenje zaostatka Budućnosti na 45:46 na ulazu u posljednjih 10 minuta.

Sve se nastavilo u četvrtoj četvrtini. Popović je doveo Budućnost u vodstvo (47:46), a slijedili su ubačaji Landryja, Gibsona te opet Landryja. Rezultat je u tom trenutku bio 54:46 za Budućnost, probao je Zdovc sve vratiti s time-outom, ali slobodni pad se nastavio i zaustavio na rezultatu 67:50 za Budućnost. Nakon toga sve je bilo odlučeno, a konačni rezultat je bio 72:57.

Jedini dvoznamenkasti igrač u redovima Cedevite je bio Ukić s 12 poena. Stipanović je dodao 9 poena i 7 skokova, Krušlin 8 poena, 4 asistencije i 4 skoka, a Nichols i Cherry po 7 poena. Kod Budućnosti su najbolji bili Popović (14p, 4s), Ivanović (13p, 5s, 4a) i Landry (11p, 6s).

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Roko Leni Ukić

Ostale Vijesti