Budućnost preko Cibone do polufinala

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 27.09.19. | 22:21

Kvaliteta Crnogoraca je presudila.

Odigrana je i posljednja četvrtfinalna utakmica ABA Superkupa u kojoj je Budućnost pobijedila Cibonu rezultatom 77:71.

Budućnost je bolje otvorila utakmicu te su u prvih pet minuta nametnuli svoj ritam u napadu, centri su zadavali dosta problema, a Cibona u obrani nije imala rješenje na Bamfortha. No, Cibosi s dobrom obranom, prije svega kapetana Rozića vraća se u egal, ali Crnogorci ponovno rade seriju te biježe na +6. Ramljak sa zvukom sirene pogađa trojku te se na prvi odmor odlazi vodstvom Budućnosti 17:16.

Cibona drugi period otvara serijom 7:0, najviše zahvaljujući Rebecu i Roku Prkačinu te prelazi u vodstvo 23:17. No , Cibona počinje padati u obrani i trener Velić zove minutu odmora, no dužina klube budućnosti je u ovoj četvrtini uzela primat te se na odmor odlazi vodstvom Crnogoraca 36:32.

Drugo poluvrijeme Cibona podiže ritam igre te sredinom četvrtine dolaze do najvećeg vodstva od +9. Do kraja perioda limitirali su Budućnost na samo 13 koševa te se u završnu dionicu ulazi s vodstvom Cibosa 54:49.

Kvaliteta budućnosti u posljednjoj četvrtini dolazi do izražaja, ponajviše Bamfortha i slobodnjacima Cobbsa, i u petoj minuti prelaze u vodstvo te prednost održavaju do kraja utakmice i pobjeđuju rezultatom 77:71 te su izborili polufinalni dvoboj protiv Cedevite Olimpije.

Momčad trenera Subotića su predvodili Bamforth s 25 koševa i Cobbs s 23, dok su kod poraženih najbolji bili Vučić sa 16 i Rebec s 12 ubačaja.

(foto: Pixsell)

 


Ostale Vijesti