Budućnost i drugi put pobijedila Crvenu Zvezdu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.04.18. | 21:53

Crnogorska momčad sutra ima meč-loptu za osvajanje naslova.

Budućnost je povela s 2-1 u finalnoj seriji ABA lige i došla na korak do osvajanja prvog naslova pobjednika regionalne košarkaške lige. U neizvjesnoj utakmici danas je na svojem parketu Budućnost sa 78:77 pobijedila Crvenu zvezdu.

Iako se u niti jednom trenutku nije uspjela odvojiti i prelomiti utakmicu, Zvezda je vodila većim dijelom ovih 40 minuta. Budućnost je u vodstvu bila na početku, ali i na kraju utakmice kada su njeni igrači bili nešto koncentriraniji i došli do velikog slavlja.

Posljednje 4 minute utakmice donijele su veliku nervozu s obje strane. U njih se ušlo s rezultatom 75:75 što znači da je do kraja utakmice postignuto ukupno samo 5 poena. Prve od njih je postigao Gordić te 3 minute i 55 sekundi prije kraja doveo Budućnost u vodstvo. Dvije minute nakon toga je Feldeine izjednačio, a posljednji ubačaj bio je onaj Gordića s linije slobodnih bacanja minutu i 28 sekundi prije kraja utakmice. Nakon toga nije bilo koševa – pokušavali su Ivanović, Feldeine, Gordić i Lessort, ali nitko nije uspio provcući lopticu kroz mrežicu s čime su na kraju bili zadovoljniji u Budućnosti.

Najbolji igrač utakmice bio je Gordić sa 17 poena i 5 asistencija. Dvoznamenkasti su kod Budućnosti bili i Nikolić (12p, 4s), Ivanović (10p, 4s, 3a), Barović (10p, 3s) i Gibson (10p, 4s, 3a), a kod Zvezde su dvoznamenkasti broj poena dali stranci – Feldeine (19p, 5a), Omić (18p, 4s, 3a) i Lessort (12p, 5a).

Četvrta utakmica finalne serije igra se sutra u Podgorici.

(Foto: Pixsell)


Ostale Vijesti