Chris Nicoll/USA Today Sports
Chris Nicoll/USA Today Sports

Bucksi se vratili u seriju nakon utakmice sa samo 169 poena, Bogdanović ponovno slavio protiv Zubca

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 07:04

Prva pobjeda za Buckse, druga za Jazzere.

U sinoćnje dvije utakmice doigravanja NBA lige, Milwaukee Bucksi svladali su Brooklyn Netse na domaćem terenu 86:83 i smanjili seriju na 1-2. U polufinalu Zapada, Utah Jazz je sa 117:111 bio bolji od LA Clippersa i stigao do prednosti od 2-0 u seriji.

Nakon uvodne dvije pobjede u Brooklynu, u kojem su igrali bez Jamesa Hardena, Netsi su izgubili u Milwaukeeju od Bucksa u utakmici s 'tek' 169 poena. Na kraju prve četvrtine, Bucksi su imali veliku prednost od 30:11, no Netsi se do poluvremena vraćaju na 42-45. U nastavku utakmice igralo se koš za koš, a 1:23 prije kraja Kevin Durant zabio je tricu za 83:80 Netsa. Ipak, Khris Middleton brzo uzvraća, a Jrue Holiday pogađa koš 11.4 sekunde prije kraja za prednost domaćina.

Netsi potom nisu zabili, a Middleton je s dva poena iz slobodnih bacanja potvrdio pobjedu domaće momčadi.

Najbolji u redovima domaćina bili su Middleton s 35 poena i 15 skokova, a Giannis Antetokounmpo je zabio 33 uz 14 skokova, dvije asistencije, ali i pet izgubljenih lopti. Kod Netsa, koji su ponovno igrali bez Hardena najviše je zabio Durant (30p uz 11 skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte), a pratio ga je Kyrie Irwing s 22 poena i pet skokova.

U dvoboju na Zapadu, Jazzeri su povećali prednost u seriji nakon druge domaće pobjede. Prva četvrtina je bila potpuno izjednačena, a Jazz se ipak na kraju poluvremena odvojio na +13 (66:53). U nastavak domaćini kreću još i bolje, u 28. minuti na semaforu je 76:56 za Jazz, a u zadnju dionicu domaćini su ušli s +7. U posljednjoj četvrtini dvoboj je ponovno ušao u egal, no presudan je bio koš najboljeg pojedinca utakmice Donovana Mitchella 43 sekunde prije kraja.

Mitchell je ponovno bio impresivan, zabio je 37 uz četiri asistencije i tri skoka. Pratio ga je Jordan Clarkson s 24 poena, Joe Ingles s 19 (uz četiri skoka i asistencije), a Bojan Bogdanović zabio je 16 uz četiri skoka te asistenciju i ukradenu loptu. Kod Clippersa Reggie Jackson je zabio 29, Paul George 27 uz 10 skokova i šest asista, a Kawhi Leonard je 'podbacio' s 21 poenom, pet asista, četiri skoka i dvije ukradene lopte. Ivica Zubac na terenu je proveo nešto manje od 14 minuta, gađao je 3 od 3 (7 poena) uz blokadu i dvije izgubljene lopte.

Idući dvoboji na rasporedu su u noći sa subote na nedjelju.

Večeras su na rasporedu dvije utakmice, Atalanta dočekuje Philadelphiju u 1:30 (1-1 u seriji), a Denver Phoenix u 4:00 (0-2) u seriji.



Tagovi

NBALos Angeles ClippersMilwaukee BucksBrooklyn NetsUtah JazzDonovan MitchellBojan BogdanovićIvica ZubacKawhi LeonardPaul GeorgeGiannis AntetokounmpoKhris Middleton

Ostale Vijesti