Bucksi pojačali svoju momčad potpisom iskusnog bek šutera

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.07.19. | 21:51

Sa Jelenima je potpisao jednogodišnji ugovor.

Odmah nakon što su ga Netsi potpisali trejdali su ga u Philadelphiu 76erse u legendarnom trejdu o kojem većina košarkaških zaljubljenika sve zna, a za one manje upućene reći ćemo kako su Netsi prodali svoja prava na Korvera 76ersima za 125 tisuća dolara kako bi si pokrili troškove ljetne lige i kako bi si kupili novi fax uređaj. Da, dobro ste pročitali, novi fax uređaj.

Bilo kako bilo ovaj fantastični bek šuter sljedeće četiri godine nosio je dres 76ersa, a nakon toga bio je još u Utah Jazzu, Chicago Bullsima, Atlanti (gdje je igrao i najbolju košarku svoje karijere), Clevelandu i na kraju ponovno u Utah čiji je dres nosio prošle sezone.

Ovaj fantastični šuter bio je izabran i na All-Star 2015. godine, a i dalje je aktualni rekorder NBA lige po postotku ubačenih trica u jednoj sezoni (53.6%). Osim toga trenutno se nalazi na 15.mjestu po broju ubačenih trica u povijesti NBA lige. Treba nadodati kako je Korver i solidan defenzivni igrač, a sigurno nije jedan od onih koji će radi godina biti sporiji ili slabiji, budući da je njegova radna etika i fizička sprema oduvijek bila na vrhunskoj razini.

Korver je sa Bucksima potpisao veteranski minimalac na jednu godinu, a poznavajući kvalitete kakve posjeduje ovaj dugogdišnji NBA igrač, a i njegovu radnu etiku, vjerujemo kako je trener Mike Budenholzer dobio fantastičnu zamjenu i pravog lidera na terenu kada jednoj od zvijezdi njegove momčadi i prošlogodišnjem All-Staru Krisu Middletonu bude potrebna koja minuta odmora.

Podsjećamo, Bucksi su prošlu sezonu završili sa omjerom od 61-20, a uz to treba i napomenuti kako su u regionalnom dijelu sezone bili 1. defenzivna i 4. ofenzivna momčad NBA lige.

Bucksi su na krilima fantastičnog Giannisa Antetokounmpa stigli do konferencijskog finala gdje je bolji od njih bio Kawhi Leonard, odnosno Toronto Raptorsi, koji su kasnije stigli i do svoje prve i povijesne titule NBA prvaka.

Giannis i društvo u ovom odličnom igraču sigurno su dobili nekoga na koga mogu računati kada bude potrebno odmoriti prvu petorku, a jednako tako dobili su i jednu od omiljenijih osoba i suigrača u NBA ligi.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">ESPN story on Kyle Korver agreeing to free agent deal with the Bucks. <a href="https://t.co/svQPU82Wq2">https://t.co/svQPU82Wq2</a></p>&mdash; Adrian Wojnarowski (@wojespn) <a href="https://twitter.com/wojespn/status/1152613551300911104?ref_src=twsrc%5Etfw">July 20, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Korver had a tough decision between Sixers and Bucks but relationship and history with Mike Budenholzer certainly played a major factor in Korver’s choice. <a href="https://t.co/94WinjWJ38">https://t.co/94WinjWJ38</a></p>&mdash; Adrian Wojnarowski (@wojespn) <a href="https://twitter.com/wojespn/status/1152609961115037698?ref_src=twsrc%5Etfw">July 20, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Kyle KorverMilwaukee BucksMike BudenholzerGiannis Antetokounmpo

Ostale Vijesti